19 / 04 / 2024

Kartepe'de ticaret ve turizm gelişiyor!

Kartepe'de ticaret ve turizm gelişiyor!

Kartepe'de ticaret ve turizm gelişiyor. Kocaeli Kartepe Belediyesi yeni yönetim modeli ile hemşerilerine sıradan belediyecilik hizmetlerinin yanında; düzgün yapılaşmada da aynı titizlik ve hassasiyeti gösteriyor



Kartepe Belediyesi yeni yönetim modeli ile hemşerilerine sıradan belediyecilik hizmetlerinin yanında; düzgün yapılaşmada da aynı titizlik ve hassasiyeti gösteriyor. Bunun göstergesi olarak Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürliiğü'nden verilen yapı ruhsatlarında 2014 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 20'ye yakın bir artış gözleniyor. 

Halkına hep daha iyisini, güzelini sunma hevesi içinde olan Kartepe Belediyesi, klasik belediyecilik hizmetleri yanı sıra Başkan Üzülmez'in göreve gelmesi ardından hemşerilerinin refahı, huzuru ve mutluluğu için vaad ettiği projelerini teker teker hayata geçirmekte. Bunun sonucu hızlı bir gelişim ve turizm açısında da ilgi odağı olan ilçede düzgün yapılaşmada aynı hızla devam ediyor. 

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali İhsan Karagöz, müdürlüklerinin yıllık çalışma verilerine göre 2013 yılında 568 yapı ruhsat 2723 adet bağımsız bölüm için verilmişken 2014 yılında 3290 adet bağımsız bölüm için 608 adet yapı ruhsatı düzenlediğini açıkladı. 2014 yılında özellikle yapı sayılarında da artış gözlemlendiğini belirten Müdür Karagöz, 2014 yılı içerisinde I adet özel üniversiteye, 2 adet 5 yıldızlı otele, 3 adet de butik otele yapı ruhsatı düzenlendiğini kaydetti. İlçedeki kamu ve özel banka yapılarında da artış olduğunu hatırlatan Müdür Karagöz. Kartepe'de 2015 yılına 7 banka şubesi ile girildiğine de vurgu yaptı. 

Kartepe Belediyesi yönetim modeli gereği sıradan belediyecilik hizmetleri yanında yaşam alanları olan konutların sorunlarını çözmeyi de kendilerine görev saydıklarını belirten Müdür Ali İhsan Karagöz, "Kartepe coğrafi konumu, mevcut sanayi, tarım ve turizm potansiyeli ile gelişime açık bir konut alanı kullanımı ile yapı ruhsatlarında 2014 yılı verilerine bakarak geçen yıla oranla yüzde 20'ye varan bir artış gözlemlenmekte. Müdürlüğümüzce 2015 yılında revizyon imar planlarının da tamamlanmasıyla taleplerin daha da yoğunlaşacağı dikkate alınarak personel eğitimi ve yasal ruhsat süreçlerinin daha kısa tutulması konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.


Anayurt


Geri Dön