20 / 05 / 2024

Kaskoya ekonomik seçenekler var mı? Maliyeti kaç lira?

Kaskoya ekonomik seçenekler var mı? Maliyeti kaç lira?

Araç sahibi olanların yakıt ana gider kalemi ancak, MTV ve kasko da zorunlu harcamalar arasında. Sigorta maliyetleri  araç fiyatlarıyla eşgüdümlü artış gösteriyor. 2023 yılında zorunlu trafik sigortası ve kasko için ücretlendirme de yükselirken,  kasko bedeli aracına göre 10 bin TL – 20 bin TL aralı



Trafik kazalarına karşı yapılan sigortalar zorunluluk arz ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün rakamlarına göre, kazalardan yüzde 60’ını maddi hasarlı kazalar olurken, kaza riski büyük şehirlerde artan araç sayısıyla orantılı olarak yükseliyor.

Kasko yaptırmayanların rakamında artış yaşanırken, bunun temel nedeni ise ekonomik. Kasko fiyatlarına bakıldığında C sınıfı yani orta sınıf bir araçta eksi – yeni ayrımı gözetmeksizin, sigorta şirketlerinin verdiği fiyat 10 bin liradan başlayıp 20 bin liralara kadar çıkıyor.

Kaskoya ekonomik seçenekler var mı? Maliyeti kaç lira?

KASKO YOKSA MASRAF SÜRÜCÜYE KALIYOR

Uzmanlar bunun nedeninin araç fiyatlarındaki artışla bağlantılı olduğunun, yedek parça ve işçilik maliyetinin de buna eklendiğinin altını çiziyor. Bu nedenle kasko yaptırmak istemeyen araç sahipleri için risk daha da yükselmiş oluyor.

Trafik sigortasının sadece karşı tarafa verilen zararı belirlenen teminatlar ölçüsünde karşıladığı düşünüldüğünde, teminatı aşan bedeller ile kazaya sebep olan araçta meydana gelen hasar, kasko yoksa hatalı sürücüye kalıyor.

DOĞAL AFETLERİ KAPSAMIYOR

Trafik sigortası sel, su baskını, dolu gibi doğal afetleri, hırsızlı veya park halinde aracın zarar görmesi gibi durumları kapsamadığı için bu konularda kasko kurtarıcı oluyor. Bu nedenle fiyatı 700-800 bin liraya çıkan bir aracınız varsa kaskodan vazgeçmek çok da kârlı olmuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön