24 / 04 / 2024

Kastamonu Merkez'de 7.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kastamonu Merkez'de 7.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Kastamonu İcra Dairesi, Kastamonu ili, Merkez ilçesi, Budamış Mahalle/Köy, 120 ada 16 parselde yer alan gayrimenkulü 7 milyon 762 bin 620 TL'ye satıyor...



T.C. Kastamonu İcra Dairesi tarafından, Kastamonu ili, Merkez ilçesi, Budamış Mahalle/Köy, 120 ada 16 parselde yer alan gayrimenkul 7 milyon 762 bin 620 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 6 Mayıs tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. KASTAMONU İCRA DAİRESİ'NDEN

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 2019/7478 ESAS 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 

4 NO'LU TASINMAZIN Özellikleri: Kastamonu İli, Merkez ilçe, 120 Ada, 16 Parsel, BUDAMIŞ Mahalle/Köy, olan tasınmaz Şehri Şahane 2 Etap Sitesine ait olmak üzere A Blok olarak projelendirilerek Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan ve Yapı Ruhsatı verilen inşaat mevcut olup, söz konusu inşaat ile ilgili olarak Kastamonu Tapu Müdürlüğünde kat irtifakı kurulmamıştır. Bu nedenle tapuda bağımsız bölüm bulunmamakta olup, tapu kaydında taşınmaz arsa vasfındadır. Değerlemeye konu 120 ada 16 nolu parsel arsa vasfında olup, üzerindeki projede A Blok olarak belirtilen bina 8.085.24 m2 alanlı arsa üzerine, ayrık nizamda, bodrum, zemin + 10 normal kat olmak üzere betonarme yapı türünde, 4A yapı sınıfında, 12 kat şeklinde inşa edilmek üzere proje yapılmış, ancak bodrum, zemin +8 normal katın kaba inşaatı devam etmekte olup, 9 ve 10. Katlar henüz inşaa edilmemiştir. Tapuda kat irtifakı kurulmayan ancak Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan A bloğun mimari projesine göre bodrum katında sığınak, enerji odası, hidrofor odası, isi merkezi, kapıcı dairesi ve bina girişi, zemin + 10 normal katta 6 şar meskenden binada toplam 66 bağımsız bölüm mesken yapılması planlanmıştır. Binanın bodrum brüt 560 m2 alana sahip olup, zeminler şap, duvarların tuğlası örülmemiş, zeminler yapılmamıştır. Bodrum katın inşaat tamamlanma oranı % 30 olup, eksik imalat oranı % 70’dir. Binanın zemin, + 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 normal katlar ayrı ayrı brüt 620 m2şer alana sahip olup, zemin, + 1, 2, 3, 4, 5 normal katlarda zeminler şap, pencereler ısı camlı pvc olup, camlar takılı değil, duvarların tuğlası örülmüş, sivası yapılmamış, gerekli kalorifer ve elektrik tesisatı döşenmemesi vb nedeniyle zemin, + 1, 2, 3, 4, 5 normal katlarda inşaat tamamlanma oranı ayrı ayrı %45 olup, eksik imalat oranı ayrı ayrı % 55’dir. Binanın 6, 7, 8 normal katlar ayrı ayrı brüt 620 m2 şer alana sahip olup, 6, 7, 8 normal katlarda, zeminler şap, duvarların tuğlası örülmemiş, zeminler yapılmamıştır. 6, 7, 8 normal katların inşaat tamamlanma oranı ayrı ayrı % 30 olup, eksik imalat oranı ayrı ayrı %70’dir.
Mimari Projesi; Değerleme konusu 120 ada 16 nolu parselde Şehri Şahane 2 Etap Sitesine ait olmak üzere A Blok olarak projelendirilerek Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan ve Yapı Ruhsatı verilen inşaat mevcut olup, söz konusu inşaat ile ilgili olarak Kastamonu Tapu Müdürlüğünde kat irtifakı kurulmamıştır. Bu nedenle tapuda bağımsız bölüm bulunmamakta olup, tapu kaydında taşınmaz arsa vasfındadır.
Adresi: Budamış Mahallesi, Oğuz Atay Caddesi, Şehri Şahane 2 Etap Sitesi, No: 27A, 120 Ada 16 Nolu Parsel Kastamonu Merkez/KASTAMONU
Yüzölçümü: 8.085,24 m2 İmar Durumu: Kastamonu Belediyesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre Konut Alanı lejantlı olan taşınmaz için, E: 2,00 ve Hmax: Serbest yapılaşma koşullu Ayrık nizam Konut yapılaşma olarak belirlenmiştir. 
Kıymeti: 7.762.620,00 TL 
KDV Oranı: %18 
Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir. 
1. Satış Günü: 06/05/2021 günü 11:00 - 11:05 arası 
2. Satış Günü: 08/06/2021 günü 11:00 - 11:05 arası 
Satış Yeri: Kastamonu Adliyesi Zemin kat Konferans salonu Merkez Kastamonu

Kastamonu Merkez de 7.8 milyon TL ye icradan satılık gayrimenkul!

Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllik Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satis bedelinden ödenir. Tahakkuk eden KDV nin Katma Değer Vergisi Genel Uygulama tebliği ve ilgili mevzuatı uyarınca en gec ihale bedelin tahsil edildiği günü izleyen günün mesai saati bitimine kadar ihale alıcısı tarafından vergi dairesine ödenmediği takdirde ihale kararının kaldırılmasına karar verilecektir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların dayanağı belgeler ile (15) gün içinde idaremize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar vleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır.  İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, iş bu satış ilanının tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olacağı, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/7478 sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
 
 


Geri Dön