26 / 04 / 2024

Kastamonu'da binaların depreme karşı risk durumu mecliste!

Kastamonu'da binaların depreme karşı risk durumu mecliste!

Kastamonu'da binaların depreme karşı risk durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'da binaların depreme karşı risk durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Baltacı, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Baltacı, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Baltacı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Dünya'da depremler derecelerine ve bölgelerine göre kuşaklara ayrılmıştır. Türkiye yeryüzündeki depremlerinin yüzde 17'sinin gerçekleştiği Alp-Himalaya deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Kastamonu ili ise Türkiye'deki en aktif fay olan Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerinde bulunmaktadır.''

 Kastamonu da binaların depreme karşı risk durumu mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın soruları:
1. Kastamonu ili merkez ilçesi başta olmak üzere diğer tüm ilçelerinde Rezerv Yapı Alanı tespiti yapılmış mıdır, yapılmamış ise bu yönde yürütülen çalışmalar hangi  aşamadadır?

2. Kastamonu ili merkez ilçesi başta olmak üzere diğer tüm ilçelerinde Riskli Alan tespiti yapılmış mıdır, yapılmamış ise bu yönde yürütülen çalışmalar hangi aşamadadır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön