26 / 04 / 2024

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...



Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat mülkiyeti tapusu, bağımsız bir bölüm üzerindeki mülkiyet olarak biliniyor. Bina inşaatı tamamlanınca oturma raporu alınıyor. Arsa hissesi olarak alınan mülk binaya dönüşüyor. Mülk binaya dönüştükten sonra kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Bu durumda kat irtifakı tapu ile belgelendiriliyor.

Kat mülkiyeti ile inşaat halinden binaya dönüşen yapının her bölümü ayrılabiliyor. Bu bölümler ayrı kişiler üzerine kayıt ettirilebiliyor. Tapu üzerine ait olduğu kişinin bilgileri yazıyor. Mülkün metrekaresi, niteliği ve bağımsız bölüm numarası yazılabiliyor. Bir mülkün haklarının tamamına sahip olmak için kat mülkiyeti tapusu büyük bir öneme sahip. 

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı tapusunun yapı bitmeden önce alınması gerekiyor. Kat irtifakının kurulması için yapının planlanması ya da yapının yapım aşamasında olması şartı bulunuyor. Kat irtifakının kurulabilmesi için gerekli belgelerin hazırlanması ve bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılıyor ve belediye, başvurunun ardından gerekli incelemeleri yapıp, belge hazırlayarak Tapu Sicil Müdürlüğüne gönderiyor.

Kat irtifakı tapusu örneği 2021

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı tapusu nasıl alınır?


Geri Dön