20 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Evlerin tapusunda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' gibi ifadeler bulunuyor. Peki bu ifadelere ne demek? Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti tapusu örneği 2021...



Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Ev alırken detaylıca araştırılması gerekiyor. Gözden kaçırılan ufak bir detay ileride sorun oluşturabiliyor. Örneğin, mal sahibinden bir ev alacaksınız, tapusuna baktığınızda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' olarak farklı ibareler yer alıyor. Peki bu ifadelere ne demek? Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti tapusu örneği 2021...

Kat mülkiyeti nedir?

Kat mülkiyeti tapusu, bağımsız bir bölüm üzerindeki mülkiyete deniliyor. Sırasıyla, bina inşaatı tamamlanınca oturma raporu alınıyor. Arsa hissesi olarak alınan mülk binaya dönüşüyor. Mülk binaya dönüştükten sonra kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Bu durumda gayrimenkulün en net durumu belgeleniyor.

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Kat mülkiyeti tapu örneği

Kat mülkiyeti tapu örneği üzerinde “kat mülkiyeti” ibaresinin yanındaki kutucuğun içi işaretleniyor. Bunun dışında bağımsız bölümün nitelikleri işaret ediliyor. Binanın yüz ölçümü, hak sahibinin bağımsız bölüm numarası ve katı yer alıyor.  Mülkün alanı net bir şekilde ortaya konarak mülkiyet hakkını ispatlıyor.

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Kat mülkiyetinin avantajları

- Kat mülkiyeti tapusuna sahip olmak için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekir. Yani, tapuda bu ibareyi gördüyseniz, binanızın iskanı alınmış, sorun yok demektir.

- Kat mülkiyeti, evin sahibi olduğunuzu gösteren en önemli belgedir.

- Kat mülkiyeti alınmışsa, inşaat; projesine uygun, tüm mevzuatlara uygun demektir.

- Kat mülkiyeti, apartman içerisinde sahip olduğunuz bağımsız bölümün sınırlarını net bir şekilde belirtir.

- Kat mülkiyeti bulunan daireler satın alındığında, ev sahipleri herhangi bir sorunla karşılaşmaz.

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı tapusu nasıl alınır?

 

 


Geri Dön