19 / 03 / 2024

Kat karşılığı apartman yenilemenin avantajları nelerdir?

Kat karşılığı apartman yenilemenin avantajları nelerdir?

AKÇA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça: “Oturduğu ev 35 yaşın üzerinde olanlar, kat karşılığı apartman yenileme sayesinde hem sevdiği muhitten ayrılmadan evini yenileme olanağı bulur, hem de mülkünün değerini katlar” dedi.



Kentsel dönüşüm kapsamında Ankara’nın çoğu bölgesinde eski binalar yenilenirken, gayrimenkul uzmanları “yaşı büyük” evlerde oturanlara çağrıda bulundu. AKÇA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, “Oturduğu ev 35 yaşın üzerinde olanlar, kat karşılığı apartman yenileme sayesinde hem sevdiği muhitten ayrılmadan evini yenileme olanağı bulur, hem de mülkünün değerini katlar” dedi.

Mahallelerine bağlı Ankaralılar'a kentsel dönüşümünün avantajlarından faydalanarak apartmanlarını yenilemelerini öneren Akça, "Hepimiz eski modern Ankara'nın, sıcak komşuluğun hasreti içindeyiz. Bir yandan konut konforumuzu yükseltmek istiyoruz, diğer yandan sevdiğimiz muhitten, komşularımızdan ayrılmak istemiyoruz. Bunu sağlamanın yolu da kentlerin dönüşümünden geçiyor. Bu dönüşüm Ankara’da özellikle Gaziosmanpaşa, Çankaya, Bahçelievler, Emek, Ayrancı gibi semtlerde oturan ev sahiplerine büyük fırsat kapısı açar” ifadelerini kullandı.


Akça, kat karşılığı apartman yenilemenin çok sayıda avantajı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Belli bir yaşın üzerindeki apartmanlarda, 35-40-50 yıllık konutlarda, ne kadar iç tadilat yapılırsa yapılsın, eski genel tesisata uyum ve mülkün değerinin artması gibi konularda tam randıman alınamıyor. Ancak kentsel dönüşümün sunduğu olanakları da arkamıza alarak apartmanları sıfırlamak, böylelikle aynı adreste daha lüks, daha teknolojik, daha geniş, daha değerli konutlar elde etmek mümkün."


-“Eski semtlerin yıpranmışlığı artmasın”

Konut konforunu arttırmak için eski semtlerden yeni yerleşim alanlarına, çok bloklu sitelere taşınan kimi Ankaralı'nın komşuluk ilişkilerinde, sosyo kültürel uyumda sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Akça, "Böyle olunca,  gidilen yeni semtte beklentiler tam karşılanmadığı gibi, eski semtlerin yıpranmışlığı da artmaya devam ediyor” dedi.

Akça, yerel yönetimlerin ve ilgili kamu kuruluşlarının da katkısıyla, apartman yenilemelerde altyapının, yol, yeşil alan gibi temel ihtiyaçların da yenilendiğini belirterek, günümüzde müstakil apartmanlar için de profesyonel apartman yöneticiliği ve özel güvenlik hizmetinin mümkün olduğunun altını çizdi.



Geri Dön