20 / 04 / 2024

Kat malikleri kuruluna çağrı nasıl yapılır?

Kat malikleri kuruluna çağrı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir kat malikini binamızın güçlendirmesi için yapılacak resmi toplantıya çağırmak için nasıl tebligat yapmalıyım? Adresi biliyorum ancak Mernis adresi mi değil mi bilmiyorum. O adrese tebligat yapsam geçerli olur mu? ' sorusunu yanıtladı.



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir kat malikini binamızın güçlendirmesi için yapılacak resmi toplantıya çağırmak için nasıl tebligat yapmalıyım? Çünkü resmi davet kağıdı eline gitmezse ve biz güçlendirme kararı alırsak karşı dava açabilirmiş sanırım.

İstanbul Bostancı’da oturduğu adresi biliyorum ancak Mernis adresi mi değil mi bilmiyorum. O adrese tebligat yapsam geçerli olur mu? Bir de gündüzleri çalışıyor, evde olmuyor. Eşine yapılan tebligat, ona yapılmış gibi sayılır mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Kat malikleri kuruluna çağrı nasıl yapılır?

Bir kat malikini binamızın güçlendirmesi için yapılacak resmi toplantıya çağırmak için nasıl tebligat yapmalıyım? Çünkü resmi davet kağıdı eline gitmezse ve biz güçlendirme kararı alırsak karşı dava açabilirmiş sanırım.

İstanbul Bostancı’da oturduğu adresi biliyorum ancak Mernis adresi mi değil mi bilmiyorum. O adrese tebligat yapsam geçerli olur mu? Bir de gündüzleri çalışıyor, evde olmuyor. Eşine yapılan tebligat, ona yapılmış gibi sayılır mı? ● S.F.

Kat malikleri kuruluna çağrı iki türlü yapılır. Birincisi kat maliklerine elden imzalattırılan davetle ikincisi de posta yoluyla gönderilen davetle olur. Okuyucumun anlattığı olayda anladığım kadarıyla elden imzalattırma imkanı yok. O zaman kalıyor posta ile davet göndermek. Şimdi bu konuda bazı şeyler söyleyeceğim.

★ ★ ★ ★ ★

Bahsettiği şekilde bir adres biliniyor, bu adrese davet gönderilecek. Taraf alırsa problem yok. Muhatap gündüz çalışıyor olabilir. Zaten bir tebligat adresine ulaştığında mutlaka bizzat yapılması gerekmez. Birlikte yaşadığı kimseler tebligatı alır. Tebligatı yapan kimse, tebliğ zarfına bu kişinin imzasını alır ve yakınlık derecesini yazar.

Dolayısıyla okuyucumun sözünü ettiği kimse evde yoksa ve evde olan evladı veya eşi tebligatı alırsa, zarfa birlikte yaşadığı kişinin yakınlığı ve adı yazılır, sonra merciine iade olunur. Bu yolla tebligat işlemi tamamlanmış olur. Okuyucumun durumunda kat mülkiyeti mevzuatı için bir özellik de söz konusudur, onu da paylaşayım.

Bir binada ikamet etmeyen kat maliki, yönetime tebligata elverişli adresini bildirmek zorundadır. Şayet bu mecburiyete uyulmuş ise işte bildirilen o adrese tebligat yapılır. Şayet tebligata elverişli adres bildirilmemişse, bu halde tebligat o anayapı içindeki bağımsız bölümüne yapılır.

 


Geri Dön