20 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti harcı 2021!

Kat mülkiyeti harcı 2021!

Kat mülkiyeti, İmar ve Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında inşa edilen binalar üzerinde belli ücretler karşılığında kuruluyor. İşte kat mülkiyeti harcı 2021..



Kat mülkiyeti harcı 2021!

Kat mülkiyeti, İmar ve Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında inşa edilen binalar üzerinde kuruluyor. Tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor.

Kat mülkiyeti, ana gayrimenkulün bağımsız bölümlerinden her birinin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak projesinde alınan arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesi şartıyla alınıyor.

Bir anagayrimenkul üzerinde kat mülkiyetinin kurulması için gerekli belgeler ile işlemlerin tamamlanması ve masrafların ödenmesi gerekiyor.

Kat mülkiyeti harcı 2021!

Kat mülkiyeti işlemleri şu şekilde sıralanıyor:

- Dilekçe ile birlikte gerekli belgelerin alınması

- Belgelerin eksiksiz olması halinde binanın iskan belgesinin kontrol edilmesi

- Ruhsat eki mimari projeler ile kat mülkiyeti projelerinin incelenmesi

- Problem olmaması halinde harcın hesaplarak vatandaşın ödeme için gelir birimine gönderilmesi

- Dekont alınması halinde kat mülkiyeti projelerinin onaylanarak bir nüshasının resmi yazı ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne gönderilmesi

-Tapu dairesinde mülkiyet tapusunun alınması

Kat mülkiyeti harcı 2021!

Kat mülkiyeti harcı 2021

İBB İmar Müdürlüğü 2020 Tarifesi'ne göre kat mülkiyeti projeleri için proje başına 121 lira alınacak. Ticaretlerde 100 metrekareye kadar bağımsız bölüm başına adet 665.5 TL, ticaretlerde 100 metrekare üzeri bağımsız bölümlerde ilave her bir metrekare için 6.2'ye ilave olarak metrekare 1.21 6.3 TL, diğer fonksiyonlarda 100 metrekareye kadar bağımsız bölüm başına adet 544.5 TL, diğer fonksiyonlarda 100 metrekare üzeri bağımsız bölümlerde ilave her bir metrekare için 6.4'e ilave olarak metrekare 0.61 6.5 TL olacak şekilde alınacak.

Kat mülkiyeti harcı 2021!

2020 imar harçları belli oldu!


Geri Dön