18 / 04 / 2024

Katarlılar gayrimenkul fonu için geldi!

Katarlılar gayrimenkul fonu için geldi!

Türkiye'de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi, Türk şirketi Re-pie ile beraber Gayrimenkul Yatırım Fonu kurdu. Fon alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu.



Katar devlet fonu iştiraki olan Türkiye'de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi, Türk şirketi Re-pie ile beraber Gayrimenkul Yatırım Fonu kurdu. Fonun alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon olduğu açıklandı.

Döviz bazlı mülklere yatırım yapılacak

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, fonun SPK tarafından onaylanan iç tüzüğü kapsamında döviz bazlı kiracısı olan ticari mülklere yatırım yapılacak. Gayrimenkul yatırım fonunun hem Türk hem Katarlı yatırımcılara önemli getiriler sağlayacak.

 

Katarlılar gayrimenkul fonu için geldi!

 

Fon yabancı yatırımcıları çekecek

Konu ile ilgili konuşan Re-pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, "Bu fon ile daha çok yabancı kurumsal yatırımcıyı ülkemize çekmeyi ve düzenli kupon ödemeleri ile yatırımcı bazımızı genişletmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türkiye gayrimenkul pazarı canlandı

Kur hareketleriyle Türkiye gayrimenkul pazarının canlandığını belirten Çamlıbel, "Doğrudan yabancı yatırımcı çekeceğiz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön