25 / 04 / 2024

Katılım bankalarından 0,98 faiz kampanyasına destek!

Katılım bankalarından 0,98 faiz kampanyasına destek!

Ziraat Bankası’nın başlattığı, Vakıfbank, Halkbank ve İş Bankası’nın da dahil olduğu düşük faizli konut kredi kampanyasına 2 katılım bankası destek verdi.  



KONUTDER ile Ziraat'in konut kredisi faizlerini yüzde 0.98'e çektiği kampanyaya bankalardan destek geldi. Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım, konut finansmanında 120 aya kadar olan vadelerde aylık kâr oranını yüzde 0.98’e indirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre 2 banka da aktif olarak çalışmakta olan konut üretici firmalarından satın alınacak konutlarla sınırlı olmak üzere aylık yüzde 0.98 kâr oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle, 500 bin TL’ye kadar konut finansmanı kullanma imkanı sağlanacak. 

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Gerek uygun maliyetlerle ev sahibi olmak isteyen müşterilerimize destek vermek gerekse konut stokunu eriterek ülke ekonomimizin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörüne can vermek amacıyla, halihazırda müşterimiz olan ya da kurumumuzla aktif (kredili) olarak çalışan konut üreticisi firmalarından alınacak konutlar için konut finansmanı kar oranımızı 0.98 seviyesine çektik. Yapılan kampanyada konut finansmanı kar oranını aylık yüzde 1.78 olarak belirledik. Konut üreticisi firmaları da kampanyamız kapsamında sorumluluk alarak maliyetin bir kısmını üstlenecek ve bu sayede oran müşterilerimize yüzde 0.98 olarak yansıyacaktır. Kampanyamız sayesinde firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik önemli katkı sağlanırken, bir yandan da konut almak isteyen kişiler düşük maliyetle konut sahibi olma imkanına kavuşacaklar” dedi.

Ziraat Katılım’dan yapılan açıklamada, “Ülkemiz ekonomisinde önemli bir role sahip olan konut sektörü, bünyesinde barındırdığı istihdam ve etkilediği alt sektörler yanında, ülke ekonomisinin büyüme ivmesi ve yatırım potansiyellerine etkisi ile önemli bir sektördür. Bankamız;  hem bankamız ile kredili çalışmakta olan konut üreticisi firmalarımızın hem de bireysel müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir kampanya başlatmıştır” denildi.

0,98 konut kredisi veren bankalar!

0,98 faiz kampanyasıyla ev almak avantajlı mı?

Ziraat Katılım konut kredisi faizini yüzde 0,98'e indirdi!

Vakıf Katılım konut kredi faizini yüzde 0,98'e indirdi!


Geri Dön