25 / 04 / 2024

Katkı Paylı Konut Kredisi faiz oranları yüzde 0,79’a düştü!

Katkı Paylı Konut Kredisi faiz oranları yüzde 0,79’a düştü!

Kocaeli Ticaret Odası ile Ziraat Bankası arasında, KOTO üyesi müteahhit firmalarının müşterilerine kullandırması için imzalanan Katkı Paylı Konut Kredisi’nin faiz oranları yüzde 0,79’a geriledi.



Kocaeli iş dünyasının lider kuruluşu KOTO, hem Oda üyesi müteahhitler hem de konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ziraat Bankası ile Katkı Paylı Konut Kredisi imzalanan konut projeleri piyasanın çok altında faiz oranlarıyla sahiplerini bir araya getirdi. KOTO, Ziraat Bankası ile yaptığı görüşmeler sonucunda ikinci müjdeyi de verdi.

SEKTÖRE BÜYÜK CANLILIK GETİRDİ

KOTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar, Katkı Paylı Konut Kredisi’nde faiz oranlarının yüzde 0,79’a düşürüldüğünü sözlerine ekledi. Protokolün düzenlendiği Mart ayından beri müteahhitlerin de katkı paylarıyla yüzlerce projenin, alıcılarıyla buluştuğunu ve sektöre canlılık getirdiğini ifade eden Kayacı ile Çuhadar, yüzde 0,79 faiz oranının da yine günümüz şartlarının en düşük faiz oranı olduğunu sözlerine ekledi.

YİNE PİYASANIN EN DÜŞÜK FAİZ ORANI

Konuyla ilgili konuşan Kayacı ve Çuhadar, şu ifadeleri kullandı: “İmzaladığımız protokolün sektöre büyük canlılık getirdi. Mart aynıdan bu yana dünya çapında iyi işler yapan konut üreticilerimizin mevcut konut stoğunu, piyasanın çok altında bir faiz oranıyla, konut sahibi olmak isteyenlerle buluştu. Biz KOTO olarak elimizi taşın altına koyduk. Müteahhitlerimiz de çok ciddi bir fedakarlık yaparak ve makul oranlarla katkı paylarını kendileri ödeyerek, vatandaşlarımıza uygun şartlarda ev sahibi olmalarına katkı sundular. Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte Ziraat Bankası ile tekrar görüşme gerçekleştirerek, yeni bir faiz oranında uzlaşı sağlandı. yüzde 0,98 olan faiz oranlarını, 0,79’a düşürdük.''

‘PROTOKOLDEN YARARLANIN-EVİNİZİ KOTO ÜYESİ MÜTEAHHİTLERDEN ALIN’

Protokol, firmaların sahip olduğu tamamlanan veya inşaatı süren birinci el konutları kapsıyor. Katkı Paylı Konut Kredisi sözleşmesinden faydalanmak isteyen KOTO üyesi müteahhitler öncelikle KOTO’ya başvurup, Oda Üyeliği Belgesi temin edeceklerdir. Akabinde bu belge ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine giden KOTO üyesi konut üreticileri, müşterilerini bu krediden yararlanabilecek. İşletme başına 0,79 oran ve 180 ay vade ile azami 500 bin TL olan Katkı Paylı Konut Kredisi 31 Aralık 2019 tarihine kadar yararlanabilecek. Kocaelili vatandaşlara, konut alımlarında KOTO üyesi müteahhitleri tercih etmeleri çağrısında bulunuyor, protokolün avantajlarından yararlanmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön