20 / 04 / 2024

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri Hacılar 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Bin 150 konut ve 50 işyeri yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında 25 konut yıkılacak.



Kayseri Hacılar ilçesinde tarihinde gerçekleştirilen en büyük projenin ilk adımı olan birinci etap yıkım törenine Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici,  İlçe Emniyet Müdürü Metin Karataşlı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Övüç, Ak Parti İlçe Başkanı Hüdai Barut, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Protokolü ve daire müdürlerinin yanı sıra, sanayici ve işadamları ile vatandaşlar katıldı.


Belediye Başkanı seçilince ilk işinin ev sorunu çözmek için  TOKİ  ve Kentsel dönüşüme ağırlık vermek olduğunu söyleyen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;


“Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçemiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. İlçemizin kaderini değiştirecek olan tarihe birlikte şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar cesaret edilemeyen bir dönüşümü halkımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Hep beraber sizin desteğinizle sokak aralarındaki vatandaşlarımın heyecanıyla, duasıyla adeta tarihi yeniden inşasının ilk adımını atıyoruz. Böylece, kentsel dönüşümü bir proje, bir hayal olmaktan çıkartıp, fiilen gerçeğe dönüştürmüş oluyoruz. Şimdiden bu konutların ve işyerlerinin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Kentsel dönüşüm projemizin milletimize ve ilçemize hayırlar, uğurlar, güzellikler getirmesini Cenabı Mevla´mdan diliyorum. Projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”


Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´te yaptığı konuşmada “Kentsel dönüşümde kullanılacak rezerv bir alan olmadığı için ve yerinde çözüleceği için çok zorlanılıyor. Hacılar kentsel dönüşüm alanında 600–700 hak sahibinin gönlünü edeceksiniz, hepsinin rızasını alacaksınız. Çok daha sağlam, depreme dayanıklı planlı, sosyal donatıları, yeşil alanları, ibadet yerleri, eğitim ve sağlık yerlerinin hepsini içinde olacak şekilde yeni alanlar planlayacaksınız ve yerleştireceksiniz. Ben Sahabiye projesini anlatırken, Kayseri Büyükşehir Belediyecilik tarihinin en büyük ve en kapsamlı işi diye söze başlıyorum. Burada aynı şekilde Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi de Hacılar Belediyesi´nin şimdiye kadar ki Belediyecilik hayatında yapacağı en büyük ve en kapsamlı ve en zor işlerden biridir.” Dedi.


Başkan Mustafa Çelik, 16 Nisan´da gerçekleştirilecek olan referanduma da değinerek “Kamuoyu yoklamalarında da görüyoruz ki, Kayseri yine referandumda evet diyerek açık ara layık olduğu yerde sonuçları çıkaracak. Doğan Başkanım ve İlçe Başkanım özellikle iş size düşüyor. Şimdiye kadar Hacılar hep önde rekorlar kıran ilçe oldu. Bu seçimde de Hacılar´ın rekor kıracağını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.


Son olarak kürsüye gelerek 16 Nisan referandumda tüm işimizi bırakarak sandık başına giderek evet oyunu sadece Türkiye için değil, tüm Dünya´da ki mazlumlar için kullanılması gerektiğini ifade eden Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yaptığı konuşmada, ”Hacılar´ın her seçimde birinci sırada çıktığını biliyoruz. Bu seçimde de ilk sırada geleceğine eminim” şeklinde konuştu.


Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Toki ve Kentsel Dönüşüm konularına da değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda Toki tarafından 2002 yılına kadar 6 bin konut yapımı gerçekleştirilmiştir. 2002 yılı ile 2017 yılı arasında bu rakam 700 bine çıkmıştır.” Dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesinin 28 bin metrekarelik ilk etabının yıkımı, Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici tarafından iş makinesi ile başlatıldı.


Hacılar ilçesinde 130 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan ve toplamda 1150 konut ve 50 işyeri yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etabında, 25 konutun yıkımı gerçekleştirilecek ve 360 adet modern yaşanabilir konut yapılacak.




Kayseri Meydan


Geri Dön