20 / 04 / 2024

Kayseri Melikgazi 19 Mayıs Okulu tamamlandı!

Kayseri Melikgazi 19 Mayıs Okulu tamamlandı!

BaşkanMemduh Büyükkılıç 19 Mayıs Mahallesinde Melikgazi Belediyesince yaptırılan okulun tamamlandığını ve eğitime hazır olduğunu belirtti.




19 Mayıs Mahallesinde Melikgazi Belediyesince yaptırılan okulun tamamlandığını ve eğitime hazır olduğunu bildiren BaşkanMemduh Büyükkılıç, 19 Mayıs mahallesinde yapımını üstlendiğimiz 40 derslikli okulun hem ilk hem de orta okul olarak hizmet vereceğini böylece bu bölgede öğrencilerin daha rahat sınıflarda eğitim alabileceğini söyledi.


Melikgazi belediyesince 32 derslikli planlanan okulun daha sonra ihtiyaca yetersiz kalacağı ve ilk ile ortaokulun aynı yerde olması talebi üzerine 40 derslikli bir okul inşa edildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ortaokul bölümünün hizmete açılmış olarak derslerin devam ettiğini kaydetti.


 Ortaokul bölümünün hizmete açılan okulun ilkokul bölümünün de tamamlandığını ifade eden Başkan  Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:           


“Her zaman beyan ediyoruz. Eğitim önemli ve geleceğin teminatıdır. Eğitim ve eğitimcinin dostu bir belediye olarak okulların yetersiz olduğu bölgelerde belediye olarak biz okul binası yaparak eğitimin hizmetine sunuyoruz. Bu çalışmamız hayırsever belediye olarak Cumhurbaşkanlığınca hayırseverler kapsamında ödüllendirilmiştir. Şimdiye kadar 6 okul, 2 ana okul inşa ederek ilçemiz halkının ve eğitimin hizmete sunduk. 19 Mayıs mahallesinde okul ihtiyacı vardı. Bizde planlama yaptık. Ancak 32 derslikli yetmeyince bizde 40 derslikli olarak binayı tamamladık. Şu anda ortaokul hizmet vermektedir. İlkokul bölümü de hizmete hazır hale getirilmiştir. Amacımız kaliteli ve kalifiyeli bir eğitim sunulmasıdır. Çocuklarımız 20-25 kişilik sınıflarda eğitim almaktadır. Öğretmenlerimiz ferah ve modern mekânlarda eğitim sunabilmektedir”


Başkan  Memduh Büyükkılıç’ın 19 Mayıs Mahallesinde Melikgazi Belediyesince yaptırılan okulun önümüzdeki günlerde düzenlenecek tören ile eğitime ve öğretime sunulacağını sözlerine ekledi.


Melikgazi Belediyesi 


Geri Dön