28 / 03 / 2024

Kayseri Melikgazi'de yıkımlar başladı!

Kayseri Melikgazi'de yıkımlar başladı!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 6 bloktan oluşan 233 daire için yıkım başladı. 



Melikgazi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Şükran Caddesi üzerinde başlattığı 6 bloktan oluşan 233 dairelik kentsel dönüşüm projesi için ilk kazmayı vurdu.

Melikgazi Belediyesi'nde yer alan habere basın toplantısı ile açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Yıldırım Beyazıt Mahallesinde yeni bir kentsel dönüşüm çalışmasının müjdesini basın ile paylaşıyoruz. Yıldırım Beyazıt’ta büyük çalışmalar yaptık. Enkazcılar esnafımızı Yeşilyurt’a taşıyarak burayı temiz nezih bir hale getirdik. Kanal boyunda 65 gecekonduyu yıkarak 3 şerit halinde olmak üzere gidiş geliş olmak üzere geniş bir yol yaptık. Kayseri’nin en güzel yollarından biri olan Sami İpek Bulvarı ortaya çıktı. 6 tane gecekondunun yıkımı devam edecek. Ben belediyede mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu işten belediyemizin en büyük karı hayır duası; aynı zamanda ortamın güzel ve temiz bir alana bürünmesi. İçinde bulunduğumuz alan toplam 13 bin 800 metrekarelik bir alan. Burada şu anda 95 hak sahibimiz var. 37 tane ev yıkılacak. Bugün 6 tanesini yıkıyoruz. Bir kısım evleri de vatandaşlarımız kendileri yıkıyor. Dolayısıyla burayı temizlemiş olacağız. Kimsenin sıkıntıya girmeden rahat bir şekilde burayı boşaltmasını sağlıyoruz. İnşallah herkesle anlaşmayı tamamladığımızda projenin ihalesini yapıp temelini atmaya başlayacağız.”

Kayseri Melikgazi de yıkımlar başladı!

Yapılacak çalışmalar ile Yıldırım Beyazıt'ın yeni bir yüze kavuşacağını dile getiren Palancıoğlu, “6 bloktan oluşan 233 dairelik bir projenin ilk aşamasındayız. 48 tane 110 metrekare, 2+1 daire, 78 tane 135 metrekare 3 + 1 daire ve 146 metrekarelik 3 + 1 daire yapıyoruz. Son olarak 171 metrekareden oluşan 84 tane 4+1 daire yapmış olacağız. Cenabı Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin.2023 yazının sonuna peyzajı ile birlikte binaları teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu düzenleme ile birlikte Yıldırım Beyazıt'ın çehresi değişecek. Yapacağımız dairelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Her türlü desteği veren tüm kurumlara ve çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!


Geri Dön