24 / 04 / 2024

Kayseri'de yapı malzemelerinde ürün güvenliği semineri gerçekleşti!

Kayseri'de yapı malzemelerinde ürün güvenliği semineri gerçekleşti!

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Yapı malzemelerinde ürün güvenliği" konulu seminer düzenlendi. Seminere katılan Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek konuşma yaptı...



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Yapı malzemelerinde ürün güvenliği" konulu seminer düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki programda konuşan Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, insanların yaşadıkları mekanları ellerinden geldiğince güzelleştirmek için çalıştıklarını söyledi. Çevreci bir şehir kurmak için tarihin derinliklerinden gelen birikimlerinin olduğunu belirten Bebek, "Yeni yaklaşımda ürünler piyasaya arz edilmeden bir başlangıç tip deneyine tabi tutuluyor. Üretici, fabrika üretim kontrolü ile bu test sonuçlarına eşdeğer ürünleri seri olarak üretiyor. Test sonuçlarına uygun bir performans beyanı yayınlayarak teminat altına alman ürünler piyasaya arz ediliyor" diye konuştu. 


Dağıtıcı ve satıcıların belgesiz ürün satışı yapmalarının da yasak olduğunu anımsatan Bebek, şunları kaydetti: "Bu sayede ürün etiketlerinde belirtilen performans kriterlerine göre proje müellifleri projelerini hazırlıyor. Yapı denetim kuruluşları da denetimlerini yine bu performans kriterlerine göre gerçekleştiriyor. Ayrıca deprem ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 'Yapı malzemelerinde ürün güvenliği' konulu seminer düzenlendi. 

yangın gibi birçok yıkıcı olaya maruz kalan ülkemiz için artık mekanik dayanım, hijyen, sağlık, kullanımda erişebilirlik ile enerji tasarrufu gibi temel gerekleri de göz önünde bulunduracak projelere uygun malzeme seçimi yapılabilmektedir." Program, yapı denetim uzmanlarının konuyla ilgili sunumlarının ardından sona erdi. 


Kayseri Star Haber Gazetesi


Geri Dön