26 / 04 / 2024

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

 Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'da tarım arazilerinin yabancılar tarafından satın alınması ve kiralanmasının, kanun çerçevesinde yasaklanması için talimat verdi.



2019 yılında iktidar ile halk arasındaki diyaloğu geliştirmek için kurulan Toplumsal Güven Ulusal Konseyi, Cumhurbaşkanı Tokayev’in başkanlığında 5'inci defa toplandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tokayev, burada gerçekleştirdiği konuşmada, ülkede arazilerin yabancılara satılmasına yönelik söylentilerin artık son bulması gerektiğini dile getirdi.

 Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

Kazakistan topraklarının devletin sembolü olduğunu kaydeden Tokayev, Cumhurbaşkanlığı İdaresine, Kazakistan'da tarım arazilerinin yabancılar tarafından satın alınmasını ve kiralanmasını yasaklayan kanun taslağının geliştirilmesi talimatını verdi.

Tokayev, "Halkımız için toprak konusu çok önemli. Daha önce de topraklarımızın yabancılara satılmayacağını söylemiştim. Artık bu konuda somut bir karar aldım. Ülkede tarım arazileri yabancılara ve yabancı tüzel kişilere satılmayacak ve kiraya verilmeyecek. Bu yasak yabancı hisseye sahip tüzel kişiler için de geçerli olacak." şeklinde konuştu.

2016 yılında vatandaşların düzenledikleri protestolardan sonra ülkede tarım arazilerinin yabancılara kiraya verilmesine moratoryum getirilmişti.

 

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 


Geri Dön