27 / 04 / 2024

Kazım Kurt, küçük sanayinin Şubat toplantısında konuşulmasını talep etti!

Kazım Kurt, küçük sanayinin Şubat toplantısında konuşulmasını talep etti!

Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündem dışı söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, küçük sanayi konusunun ekim ayından beri gündeme gelmemesini eleşirilerek, artık şubat ayında gündeme gelmesini talep etti.



Başkan Kazım Kurt imar komisyonuna konu hakkında  brifing vermelerine karşın gündeme gelmemesine tepki göstererek, "2010 yılında Büyükşehir Belediyesi bu bölgeyi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etti. Daha sonra buradaki çalışmayı Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapsın diye büyükşehir meclisinde 2013'te karar aldı. O tarihten itibaren Odunpazarı Belediyesi'ne kentsel dönüşüm yapma yetkisi verilmiş.  Kentsel dönüşüm uygulaması için çalışmalar yaptık.  Belli noktaya geldi. 2015 yaz ayında hizmet ihalesi yaparak yer tespiti gibi konularda bir firmaya yetki verdik. Bu firma tarafından bazı işler gerçekleşti, haritalar yapıldı. Mevcut durum analizi gerçekleşti. 1/5000'lik planları hazırlayıp büyükşehir belediyesine sunduk. 2015 ekim ayında meclis gündeminde geldi. O tarihte imar komisyonuna havale edilen dosya 3 ay incelenmedi. Ocak ayında bu işi bitirelim diye imar komisyonudaki arkadaşlar özel brifing verdik. 1/5000'lik planın ne kadar önemli olduğunu söyledik. Komisyon olumlu rapor vermedi. Gündeme gelmedi" dedi.


OLUMLU YADA OLUMSUZ KARAR VERİN

Kurt şubat ayında komisyonun kendilerine olumlu ya da olumsuz karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Bize burada 12 bin 500 kişi yaşayacak  ya da 15 bin kişi yaşayacak deyin. Yaşayacak kişiye göre sosyal donatı alanı ayıracağız. Ne kadar alana inşaat yapabileceğimiz böylece ortaya çıkacak. İnsanlara şu koşullarla uzlaşma önereceğiz diyeceğiz ama maalesef bunu anlatamadık. İmar komisyonu karar vermedi rapor gündeme gelmedi. Şubat ayında olumlu ya da olumsuz diyebilirler. Buna da saygımız var. Eskişehir önemli plan ve Odunpazarı için önemli bir gelecek. Ya yargı yoluna başvuracağız ya da başka türlü meclis ve imar komisyonu ikna edeceğiz Eskişehir için hayati konumdur. Arkadaşlarımından hassasiyet bekliyorum. Resen meclis gündemine taşınmasını istiyorum" diye konuştu.


2 GÜNDE KARAR VEREMEZDİK

Meclis Başkanı Adar ise, "Komisyonlarda yer alan arkadaşlarımızın hassasiyet göstermesi gerekir. Biz Eskişehir yararına hassasiyet gösterip kararlarda çabuk olmalıyız" dedi. İmar komisyonunda yer alan AK Parti meclis üyesi Mustafa Arslan ise, "İki gün önce brifing verildi. 2 günde karar alamayız. Hizmetleri engellemeyeceğimizin bilinmesini isteriz dediler.


Eskişehir Anadolu


Haber Milli İrade'de şu şekilde yer aldı;


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yokluğunda Abdülkadir Adar başkanlığında gerçekleşti. Gündem öncesinde söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi'nin 1/5000'lik imar planlarının Ekim ayından bu yana komisyonda kalmasına tepki gösterdi. Bölge için çalışmalara başlandığını belirten Kurt, bu yüzden yol göstermesi adına bir an önce komisyondan kendilerine olumlu ya da olumsuz bir karar ile dönülmesi gerektiğini söyledi. Ardından gündeme geçildi. Gündemde tüm ilçelerde bulunana S ve T plakalı işletmecilerden çalışma ruhsatı alınmaması AK Partililerin oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi. 


Milli İrade


Geri Dön