19 / 04 / 2024

KDV düşüyor! Vatandaşın cebine yansıyacak!

KDV düşüyor! Vatandaşın cebine yansıyacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV oranlarının aşağı çekilmesi için yürüttüğü çalışmanın sonuna gelindi. KDV indirimi doğrudan vatandaşın cebine yansırken, üretici, ticaret yapanların da rahat nefes almasını sağlayacak. İşte detaylar...



Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV oranlarının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çok ses getireceğini söylediği yeni sistemde birkaç alternatif var.

A Haber'de yer alan habere göre; KDV sadeleştirme, istisna, indirim ve iade süreçleri ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Her şeyden önce, yüzde 18 KDV'nin düşürülmesine ve temel ihtiyaçlar üzerindeki verginin sıfırlanmasına odaklanılıyor.

Peki, KDV oranlarında yapılacak olan düzenleme ile hedeflenen ne? Hangi sektörde kdv oranları değişecek?

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön