23 / 04 / 2024

KDV indiriminde son 5 gün!

KDV indiriminde son 5 gün!

29 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar 30 Eylül'e kadar uzatılan KDV indiriminde son 5 gün kaldı..



Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla alınan karar ile 30 Nisan'da sona erecek KDV indirimi uzatılmıştı.


29 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar gereğince mobilya ve beyaz eşyada yapılan KDV indirimi 30 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor.  


KDV indiriminin son haftasında rekor satış bekleniyor. Bilindiği üzere, döner koltuk ve sandalyeler, yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar, büro mobilyaları, mutfakta ve yatak odalarında kullanılan ahşap mobilyalarla plastik maddeden yapılan mobilyaların KDV'si yapılan indirimle yüzde 8 olarak tahsil edilmeye başlanmıştı.


Klima, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, su ısıtıcısı, buzdolabı, derin dondurucu gibi tüm beyaz eşyaları kapsayan bu Özel Tüketim Vergisi indirimi 30 Eylül 2017 tarihine kadar sıfır oranında uygulanacak.


KDV indiriminde son 5 gün

30 Eylül'de sona erecek KDV indiriminde son 5 gün kaldı. KDV indiriminin uzatılması talepleri Bakanlığa iletilmeye devam ediyor. Ancak KDV indirimi henüz uzatılmadı.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön