24 / 04 / 2024

Keçiören konut satışında zirveyi bırakmıyor!

Keçiören konut satışında zirveyi bırakmıyor!

Yaşam alanları, kent estetiği ve yeşil alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken Ankara'nın ilçesi Keçiören, yerleşim ve yatırım yeri olarak tercih edilmeye devam ederek yaz dönemini de zirvede kapattı, ilçede yaz aylarında 5 bin 559 konut satıldı.



Keçiören Belediyesi’nin şehir planlama ve altyapı konusundaki başarılı çalışmaları sayesinde TÜİK verilerine göre Keçiören, bahar aylarındaki konut satışında yine şampiyon oldu. Keçiören Belediyesi'nde yer alan habere göre, Keçiören’de Haziran ayında 1.960 Temmuz ayında 2.062 Ağustos ayında da 1.537 konut satıldı. Keçiören’i sırasıyla Çankaya, Mamak, Yenimahalle ve Etimesgut izledi.  Çankaya’da 3 ayda toplam 4 bin 952, Mamak’ta 4 bin 773, Yenimahalle’de 3 bin 787 ve Etimesgut’ta ise 3 bin 129 adet konut satıldı.

 

SONBAHARIN İLK AYINDA DA KEÇİÖREN

 

Eylül ayında da konut satışlarında şampiyon yine Keçiören’in oldu. Keçiören’de sonbaharın ilk ayında 1.843 konut satılırken, onu sırasıyla Mamak, Çankaya, Yenimahalle izledi. 

Sosyal alan yatırımları, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2.2 metrekareden 7 metrekareye çıkması, okul, ulaşım ve sağlık alanındaki yatırımlar ve gönül belediyeciliğinin ön plana çıkmasının bunda etkili olduğunu dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Göreve geldiğimiz 2009 yılında belediyenin tüm imkanları kent girişine harcanmıştı. Biz ise tüm Keçiören’i bir bütün olarak ele aldık ve yatırımlarımızı ilçenin geneline yaydık. Bu da Keçiören’in tamamında topyekün bir kalkınma getirdi. Tek mahallenin değil tüm Keçiören’in belediyesi olduk. Hem gayrimenkul yatırımı hem de  Ankara'da insanların yaşamak için Keçiören'i tercih etmesi bizleri oldukça sevindiriyor. Çünkü bir belediyenin en önemli görevlerinden birisi yaptığı çalışmalarla bölgesini kalkındırmak, değerli hale getirmektir. Keçiören'in giderek tercihlerde ilk sıraya yerleşmesi şehircilik anlayışımızın doğru olduğunun da göstergesi, Keçiören güvenli, huzurlu bir yer... Ayrıca Keçiören’de lüks konutlar da yapılıyor, insanların hayat standartları yükseldi, bu konutlara da oldukça talep var." diye konuştu.

Ak yaptığı açıklamada, Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Taha Akgül Spor Salonu, Kartaltepe Kent Ormanı, Abdurrahim Karakoç Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi gibi prestijli yatırımların yanı sıra Ovakent Projesi, Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Çalışmalarının başlamasının da konut satışına yansıdığını da sözlerine ekledi.

2018 Eylül'de 127 bin 327 konut satıldı!


Geri Dön