27 / 04 / 2024

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Koronavirüs salgınında trend haline gelen prefabrik evlere ilgi devam ediyor. Hükümet kendi arsasına prefabrik ev inşa ettirmek isteyen vatandaşlara 30 bin TL yardım yapıyor. 



Prefabrik ev inşa ettirmek isteyenlere hükümet tarafından 2021 senesinde prefabrik ev yardımları devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden sağlanan yardımlara ek olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da ev yapımında mühim destekler veriyor. Söz hususu prefabrik ev müracaatı yapabilmek için istenilen koşulların karşılanması hlinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olunan vakıflar üzerinden müracaat yapılması gerekiyor.

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Prefabrik Ev Yardımını Kimler Alabilir?

Prefabrik ev yardımı alabilmek için belirli koşulların karşılanması gerekiyor. Buna göre ilk öne çıkan koşul müracaat sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması, bunun haricinde ise bakanlık doğrultusundan gene belirli koşulların yerine getirilmesi isteniyor.Buna göre hane içerisinde şahıs başına düşen gelir, net asgari ücretin üçte birinden az olmakla birlikte yaşlılık, engelli, dul olma gibi özel koşullardan da birisine haiz olma, aynı vakitte da onarımı ya da inşası yapılacak arsanın da tam hisseli tapusuna haiz olma koşulu aranıyor. 

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Muhtaçlık halinin belgelenmesi ve aynı vakitte muhtarlık ya da belediyeler doğrultusundan alınacak fakirlik belgesi ile bakanlığa müracaat yapması gerekiyor. Bu noktada gözden kaçırılmaması gereken önemli bir konu ise, prefabrik evin inşa edileceği arsanın müracaat sahibine ait olması gerekiyor. Bakanlık bu noktada arsa temini ya da arsa masraflarını gidermiyor. Eğer hayat koşullarına uymayan bir ev varsa ve bu evin arsa tapusu da şahsa ait ise bu şahıs prefabrik ev desteğinden yararlanarak 30 bin liraya kadar destekten faydalanabiliyor. 

Prefabrik Ev Başvurusu Nasıl Yapılır?

Söz hususu prefabrik ev müracaatı yapabilmek için talep edilen koşulların yerine getirilmesi durumunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olunan vakıflar üzerinden müracaat yapılması gerekiyor. Başvuru esnasında kimlik kartı ve muhtarlık ya da belediyelerden alınmış fakirlik belgesi de gerekiyor. Bu belgelerin temin edilmesi ile vakıflara giderek prefabrik ev yardımı müracaatı yapılıyor. Vakıf görevlileri doğrultusundan sahip olunan haneye yönelik araştırma başlatılıyor ve araştırma sonrasında hanenin oturmaya ya da barınmaya elverişsiz olduğu anlaşılması durumunda destek veriliyor.

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Destek aynı zamanda saece prefabrik ev inşa etmek için de verilmiyor.  Bu noktada bakanlık doğrultusundan belirlenen bazı kurallar yer alıyor. Örneğin söz hususu sahip olunan oturulan hanenin bir evresinde tadilat ile giderilecek problemler bulunuyorsa, oluşturulan araştırma sonucunda yeni prefabrik ev inşası yerine 10 bin liraya kadar tadilat ve bakım masraflarının giderilmesi için destek veriliyor ve  tadilat ile eş güdümlü hane yenilenerek kullanıma hazır hale getiriliyor.

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Ev yaptırmak isteyen vatandaşa 40 bin TL yardım!


Geri Dön