28 / 03 / 2024

Beyoğlu Tersane Caddesi Cumartesi gecesi trafiğe kapanıyor!

 Beyoğlu Tersane Caddesi Cumartesi gecesi trafiğe kapanıyor!

Beyoğlu Tersane Caddesi, “İstanbul Metrosu Yenikapı-Unkapanı Arası Metro İnşaatı İşi” kapsamında yapımı süren “Haliç Metro Geçiş Köprüsü”nün yaklaşım viyadüğü çelik konstrüksiyon iskelesinin kurulması için Cumartesi gecesi trafiğe kapanacak



-  Beyoğlu Tersane Caddesi, “İstanbul Metrosu Yenikapı-Unkapanı Arası Metro İnşaatı İşi” kapsamında yapımı süren “Haliç Metro Geçiş Köprüsü”nün  yaklaşım viyadüğü çelik konstrüksiyon iskelesinin kurulması için, 6 Ekim 2012 Cumartesi günü 24:00 ile, 7 Ekim 2012 Pazar 24:00  tarihleri arasında, 1 (bir) gün süre ile araç ve yaya trafiğine kapatılacaktır. 


Bu nedenle: 

-  Karaköy’den Unkapanı, Balat yönüne gidecek araçların; Galata Köprüsü-Eminönü üzerinden,

-  Şişhane yönünden Karaköy, Eminönü yönüne gidecek araçların; Unkapanı Köprüsü- Eminönü-Galata Köprüsü üzerinden,

-  Unkapanı, Balat Yönünden Karaköy yönüne gidecek araçların Eminönü-Galata Köprüsü üzerinden seyretmeleri gerekmektedir.


-  Beyoğlu İlçesi, Tersane Caddesinin 1 (bir) gün süre ile araç ve yaya trafiğine kapatılması,  2 Ekim 2012 tarihli UTK (Ulaşım Trafik Komisyonu) Kararı ile de uygun görülmüştür.


-  Haliç Metro Geçiş Köprüsü, İstanbul Metrosu içinde, toplam uzunluğu 5.2 km olan Taksim-Yenikapı Metro Hattı’nın Şehzadebaşı ve Şişhane yönünden gelen tünellerini birleştirmek ve Haliç üzerinden geçişi sağlamak amacıyla imal edilmektedir.


-  Metro Geçiş Köprüsü inşaatı tamamlandığında, Sarıyer-Hacıosman’dan metroya binen bir yolcu, kesintisiz olarak Yenikapı Aktarma İstasyonu’na, buradan da  Marmaray  bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköyü-Başakşehir’e kısa sürede ulaşabilecek.

İBB


Geri Dön