26 / 04 / 2024

Kent Meydanı Bursa'nın çehresini değiştirecek!

Kent Meydanı Bursa'nın çehresini değiştirecek!

Bursa Osmangazi için projelendirilen Kent Meydanı üniversite öğrencilerine tez konusu oldu. Öğrenciler, projeyle ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı.



Bursa'yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki binaların ve işyerlerinin tamamına yakını kamulaştırılırken, yürütülen yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılı içerisinde ilk kazma vurulacak. Toplam 33 bin 528 metrekare alam kapsayan Santral Garaj Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri için tez konusu oldu. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, öğrencileriyle birlikte Osmangazi Belediyesi'ni ziyaret ederek proje hakkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı. 


Dündar, "Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Bursa'nın çehresini değiştirecek. Kent Meydanı, Osmangazi Belediyesi binasından itibaren meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturacak" dedi. 


ÖĞRENCİLERDEN KATKI 

Projenin detaylarını anlatan Dündar, "Bu, Bursa'ya yeni bir meydan kazandırma projesi. Bu bölge Bursa'nın çok hareketli bir yeri. Bugüne kadar 101 milyon TL kamulaştırmaya para harcayarak o bölgedeki kamulaştırmaları belli bir noktaya getirdik. Kamulaştırılan yerleri yıkıyoruz o meydan yavaş yavaş açılıyor. Hedefimiz 2017 yılı içerisinde burasını tamamen elde ederek projenin uygulamasına geçmek" dedi. 


Belediye olarak bu projeyi uygularken üniversite ve STK'larla birlikte çalıştıklarını anlatan Dündar, "Üniversitemiz bu bölgeyle ilgili proje çalışması başlattı. Tabii öğrencilerimizin yapacağı çalışmalar bizlere katkı sağlayacaktır. Bu çalışmayla birlikte birçok kişinin buraya ilgisini çekmek önemli. Belediye üniversite işbirliği olarak yararlı çalışmaların ortaya çıkacağını düşüyorum" diye konuştu.



Bursa Hakimiyet


Geri Dön