25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için 20 proje önerildi sadece 2'si kabul edildi!

Kentsel dönüşüm için 20 proje önerildi sadece 2'si kabul edildi!

Kentsel dönüşümün 6 aylık karnesi çıktı. Buna göre 7 milyon binanın 'dönüşeceği' Türkiye'de, Afet Yasası kapsamında belediyeler, bakanlığa sadece 20 proje gönderdi. Projelerin şu ana kadar 2 tanesi kabul edildi...



Van depreminden sonra gündeme gelen, binaların depreme karşı dönüşümü, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu' ile hız kazandı. Türkiye'deki 20 milyon binanın 7 milyonunun  yıkılıp yeniden yapılacağı dönüşüm startını Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre dönüşümün altı aylık karnesini çıkardık. Bakanlığın ''Projelerini hazırlayın'' çağrısına rağmen yaklaşık 3 bin belediyenin bulunduğu Türkiye'de 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu' kapsamında sadece 20 belediye, riskli alan tespit edip bakanlığa başvurdu. Yapılan incelemelerde şu ana kadar sadece İstanbul'un Esenler ilçesi, Havaalanı ve Tuna, Beyoğlu ilçesi, Sütlüce ve Örnektepe Mahalleleri, Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildi.


Geri Dön