25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi şartları nelerdir?

Kentsel dönüşümde sunulan maddi yardımlar arasında kredi de bulunuyor. Kentsel dönüşüm kredisi, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaşma sağlamış bankalar tarafından veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi şartları nelerdir?



Kentsel dönüşüm kredisi şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaşma sağlamış bankalar tarafından veriliyor. Bugün hemen hemen tüm bankaların Bakanlık ile Kentsel Dönüşüm Kredisi Kullandırma anlaşması bulunuyor.


Peki, kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır? Kentsel dönüşüm kredisi şartları nelerdir?


Kentsel dönüşüm finansal destekleri arasında kentsel dönüşüm destek kredisi de bulunuyor. İlgili kanun ve yönetmelikler gereğince, Kanun kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere; Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilebiliyor.


Kentsel dönüşüm kredisi için gerekenler:

Mülk Sahibi Tapu Fotokopisi

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Tapu Müd. alınmış kaşeli imzalı Bağımsız Bölüm Listesi ( TAKYİDAT Belgesi)  


Faiz desteği geri ödenmesi:

Bankalar tarafından sağlanacak kredilere verilecek faiz desteği ödemeleri, bankanın kullandırılan kredilere ilişkin taksit vadesi sonuna kadar hesaplanan ve her ay kendi kayıtlarına göre kesinleşmiş aylık faiz desteği tutarlarını Bakanlığa bildirmesini takiben Bakanlıkça hesaptan gerçekleştirilir.


Hak sahipleri tarafından geri ödemesi gerçekleştirilmeyen krediler için faiz desteği ödemeleri durdurulur.

Hak sahiplerinin bankalar ile yapılacak olan protokoller kapsamında kullanacakları kredinin anapara riski ile faiz desteği dışında kalan faiz ödemelerinden doğan risk tamamen bankaya aittir.


Kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön