25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal desteklerin başında kiar yardımı bulunuyor. 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla kira yardımında bazı şartlar değişti. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?



Kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Kentsel dönüşüm kapsamında anlaşma yolu ile riskli binasını yıkarak yerine yeni yönetmeliklere uygun bina inşa eden maliklere Bakanlık tarafından birtakım finansal destekler bulunuyor.


Bu desteklerin başında kentsel dönüşüm kira yardımı bulunuyor. Başvurusu onaylanan hak sahibine 18 ay boyunca kira yardımı yapılıyor.


Kira yardımı kapsamında malikler riskli ev sayısı kadar kira yardımı alabiliyordu. Ayrıca ilk 5 aylık kira yardımı peşin olarak ödenebiliyordu.


Ancak 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?


Kentsel dönüşüm kira yardımında değişiklik..

1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya giren yeni sisteme göre 6306 Sayılı Kanun çerçevesinde riskli bina maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için kira yardımı alabiliyor.


Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılacak.


Yapılan bir diğer değişiklik ise 5 aylık toplu ödeme uygulamasına da son verilmesi. Buna göre kentsel dönüşüm kira yardımı aydan aya ödeniyor.


Ayrıca kira yardımı başvuruları, ilçe belediyesine de yapılabilecek. Kira yardımı ödemeleri daha önce olduğu gibi Bakanlık tarafından hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak.  



Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru evrakları!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön