20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm teşvik edilmeli!

Kentsel dönüşüm teşvik edilmeli!

Mimar Kadir Özkan: "Kentsel Dönüşüm Yasası şehir merkezinde çöküntü haline gelen yapıların yeniden inşasına büyük fırsat sunuyor. İnsanlar yapmalı, teşvik edilmeli, destek edilmeli. Bu konularda gelip bizlerden bilgi almalı" dedi.



Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında ticari dönüşüm yapmak da mümkün. İşte örnekleri. Ispartalı İşadamı Nuri Büyükselçuk'a ait Halı Sarayı karşısındaki 7 katlı eski bina yıkılarak yerine 5 katlı modern bir ofis center inşa edilecek. Kafeler Caddesi'nde mülkiyeti Koza Tekstil'in sahibi Ali Kiremitçi'ye ait 6 katlı eski bina yıkılarak yerine modern bir iş merkezi inşa ediliyor.


Her 2 projenin de kentsel dönüşüm müşavirlik hizmetini Özkan Kentsel Dönüşüm Şirketi Genel Müdürü Mimar Kadir Özkan üstlendi. 

Aynı zamanda AK Parti'den Belediye Meclis Üyesi olan Kentsel Dönüşüm Müşavirlik firması sahibi Mimar Kadir Özkan, ticari dönüşümün önemine dikkat çekti. Şehir merkezinde görüntü kirliliğine neden olan çöküntü durumunda çok sayıda yapımının varlığına dikkat çeken Özkan, "kentsel dönüşüm bu yapılar için de önemli bir fırsat sunuyor. Bizler burada suçu kendimizde arıyoruz. Burada faaliyet gösteren 4 şirketiz. Vatandaşa galiba çok iyi anlatamadık. Halkı bilgilendirmeliyiz. Belediye de teşvik edici olmalı. Şehir merkezinde yapısını yenilemek, ticari rantını artırmak isteyen mülk sahipleri teşvik edilmeli, desteklenmeli. 

O kişiyi kentsel dönüşüme zorunlu tutulacak tedbirler alınmalıdır" dedi. 


Mimar Kadir Özkan, kentsel dönüşümün sadece bina olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Özkan, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm sadece binalar değil yol ve bina olarak değerlendirilmeli. 

Şehir merkezi eski yapılarla dolu. İnsanlara kentsel dönüşümü tamamıyla anlatamadık. Bizim hatamız. Isparta'daki 4 firmanın hatası. Biz anlatamadık, Belediyede öncülük yapmıyor. Kendi kendimize gol yiyoruz. Yeni bir revizyon ile buralarda kat yüksekliği verilmeli. 

Buna göre tedbir alınmalı. Burada fore kazık yaptık. Yanındaki binaları koruduk. güçlendirme yaptık. Burada mülk sahiplerini teşvik etmek gerekiyor. 

Mimar Sinan Caddesi üzerinde bir binayı kentsel dönüşüm yapacağız ama Belediye çap veremiyor. İnsanlar yapmalı, teşvik edilmeli, destek edilmeli. Bu konularda gelip bizlerden bilgi almalı. Vatandaşlar bir talep de bulunurlarsa bu konularda halkı bilgilendirmek gerekiyor. İnsanlara anlatmak gerekiyor. Kira yardımları vc krediler var. Bunları vatandaşa anlatmak zorundayız. Ticari alanlar için vatandaşları biraraya getirmek gerekiyor. Buralarda komple ada bazında planlama yapılmalı."


OFİS CENTER 


Nuri Büyükselçuk'a ait 130 m2'lik alan üzerinde altı mağaza üzerinde 8 tane ofisi olan ofis center inşa edilecek. Yatırım 1 milyon TL'ye malolacak. 


İŞ MERKEZİ 


Ali Kiremitçi'ye ait 140 m2'lik alanda altı mağaza üzeri komple ticari merkez olarak kullanılacak bir projeye imza atılacak. 


Isparta Ekspres Gazetesi


Geri Dön