26 / 04 / 2024

Kepez Belediyesi arsalarının hisselerini satıyor!

Kepez Belediyesi arsalarının hisselerini satıyor!

Kepez Belediyesi hisselerini satıyor Kepez Belediyesi, 14 ayrı mahallede bulunan taşınmaz arsalardaki hisselerini satarken, 5 ayrı mahallede uygulayacağı Kentsel Dönüşüm için gecekonduları bulunan 19 vatandaşa tapu verecek.



KEPEZ Belediyesi, Güneş, Sürçüler, Ayanoğlu, Demirel, Şelale, Varsak-Karşıyaka, Varsak-Esentepe, Varsak-Mendeıes, Sinan. Orta. Menderes, Gaziler ve Duacı mahallelerinde bulunan toplam 321 ayrı parseldeki taşınmazlardaki hisselerini tahsis, satış, takas ve kat karşılığı satacak. Belediye, ayrıca Çamlı bel Esentepe (Göçerler-Kütükçü), Güneş (Zeytiııköy), Gazi ve Mehmet .Akif Ersoy (Sütçüler) mahallelerinde bulunan 19 ayrı vatandaşa ait gecekondu sahiplerine tapu verecek. Tapular, gecekonduların tasfiye edilerek Kentsel Dönüşüm sağlanmak amacıyla verilecek. 


HİSSELER 14 AYRI MAHALLEDE

Kepez Belediyesi "nin mülkiyetinde bulunan taşınmazları değerlendirilmesi Belediye Meclisi'üin dün gerçekleştirilen Kasım Ayı Olağan toplantısında gündeme geldi. 22 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis gündeminin 8. maddesinde yer alan ve 14 ayrı mahallede 321 vatandaşı ilgilendiren tahsis, takas ve kat karşılığı gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Mülkiyeti Değerlendirme Komisyonuna havale edildi. CHP Grubu komisyona gönderilmeden karar altına alınmasını önerdi, ancak Başkan Hakan Tütüncü. 9 Kasım 2015 Pazartesi günü devam meclisi yapacaklarını ve kararının o zaman verilmesinin doğru olacağını söyledi. 


Belediye Meclis gündeminin 6. maddesinde yer alan ve 5 ayrı mahalleyi ilgilendiren arsa tahsisleri (tapu verilmesi) ise gecekonduların tasfiye edilerek Kentsel Dönüşüm sağlanmak amacıyla gerçekleştirilecek. Belediyeye ait parseller ile imar planına göre yol ve park alanında oturulabilir bir durumda gecekondusu bulunan vatandaşlar eğer 31 Aralık 2000 tarihinde önce gecekondusunu yaptığı ispat eder ise belediye hisselerini alabilecek. Gecekondu yol ve park alanında kalıyorsa eğer o zaman belediye kendi mülkiyeti arsalardan 400 metrekareye kadar olan kullanımlardan zayiat kesilerek takas yolu ile hissesini devretmiş olacak.


Hürses 


Geri Dön