29 / 03 / 2024

Kepez Devlet Hastanesi'nin yolları düzenleniyor!

Kepez Devlet Hastanesi'nin yolları düzenleniyor!

Antalya 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi'nin yollarını modernize edilerek hastanenin çevresi güzelleştiriliyor.



Kepez Belediyesi, Sütçüler bölgesinde yapımı tamamlanan 350 yataklı devlet hastanesinin çevresindeki araç ve yaya yollarını modernize ediyor.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçeye yapılmasında büyük katkısı olduğu devlet hastanesinin çevresini de güzelleştiriyor.


Kepez Belediyesi, ilçeye yapılan en büyük yatırımlardan biri olan Kepez Devlet Hastanesi’nin ulaşım ağını güçlendiriyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi de olan Kepez Devlet Hastanesi’nin, çevresinde kapalı olan imar yolları geçtiğimiz yıllarda açılmıştı.


Hastanenin dört bir yanındaki yollara yeni asfalt

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir önceki yıl da hastanenin ön girişindeki eski adı Güneş Caddesi olan 15 Temmuz Şehitler Caddesi’nin asfaltını yenilemişti. 15 Temmuz Şehitler Caddesi ile kesişen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi’nin asfaltı ve kaldırımı da alt yapı çalışmasının tamamlanmasının sonra yeniden yapılıyor.


7 bin ton asfalt, 4 bin metrekare kaldırım

Fen İşleri Müdürlüğü, caddenin 800 metrelik bölümünde 7 bin ton sıcak asfalt, 4 bin m2 de kaldırım çalışması gerçekleştirecek. Caddenin hastane kısmında 3 metre, diğer yönünde ise 2 metre genişliğinde kaldırım yapılacak. Caddede, 2 yönlü ve bölünmüş 18 metrelik araç yolu oluşturulacak.  Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi’nin yenilenen kısmında asfalttan önceki tabaka olan fillerin (kırık taş) serimi tamamlandı ve sıcak asfalt çalışmasına geçildi.


Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin ve onkoloji merkezinin bağlantı yolu ile hastanenin acil servisi kısmındaki sokak da asfaltlanacak ve kaldırımı da inşa edilecek.

Caddeye 15 Temmuz kahramanının ismi verildi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  hastane bölgesindeki asfalt çalışmasını yerinde inceledi. Fen İşleri ekiplerine kolaylıklar dileyen Tütüncü, bölge esnafının taleplerini de dinledi.

Tütüncü, yaptığı açıklamada eski Hastane Caddesi’nin ismini, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra değiştirdiklerini anımsatarak, “Meclis kararıyla caddeye milli kahramanımız Şehit Astsubay Ömer Halis Demir ismini verdik.” dedi. 


“Yolların yenilenmesi önemli bir yatırım”

Hastanenin çevresindeki yollarının yenilenmesine yönelik çalışma başlattıklarını kaydeden Tütüncü, “Yapımı tamamlanan Kepez Devlet Hastanemizin etrafındaki yolların yenilenmesi, modernize edilmesi kapsamında bir çalışma başlattık. Alt yapısı yenilenen yolların asfaltını, kaldırımını ve orta refüjünü, peyzajını yeniden yapıyoruz.  Belediyecilik noktasında büyük bir yatırımı buraya getirdik.” ifadesini kullandı.

İnceleme gezisine Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır da eşlik etti.  


Antalya Haber


Geri Dön