19 / 04 / 2024

Kepez Gülveren Mahallesi'nde örnek dönüşüm başlıyor!

Kepez Gülveren Mahallesi'nde örnek dönüşüm başlıyor!

Kepez Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin konut inşaatı yapımı karşılığı arsa ihalesi yapıldı. İhaleyi Pınarlar İş Ortaklığı 48.5 milyon TL'ye kazandı. Pınarlar İş Ortaklığı hak sahipleri için 320 daire inşa edecek...



Antalya'nın Kepez Belediyesi'nin, Gülveren Mahallesi'nde 160 gecekondunun mülkiyet sorununu çözecek olan 'Kentsel Dönüşüm Projesinde' hak sahiplerine verilecek konutların inşaat çalışması başlıyor. Bakanlar Kurulu'nun, Gülveren Mahallesi'nde 'Riskli Alan' ilan ettiği bölgede gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesinin 'inşaat yapım işi' ihalesi gerçekleştirildi. 

13 TUR SÜRDÜ

Sabah'ta yer alan habere göre; İhale, 'konut yapımı karşılığında arsa satışı' modeli şeklinde kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle yapıldı. İhaleye, 3 firma teklif sundu. 13'üncü turda ihaleye, en yüksek teklifi 48 milyon 500 TL ile Pınarlar İş Ortaklığı verdi.

320 DAİRE VAR

İhale Komisyonu Başkanı Serhat Demir, şeffaf bir ortamda güzel yarışma ile Türkiye'ye örnek olacak bir ihaleyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Demir, "Hak sahiplerine teslim edilecek konutlarla alakalı projeler ve teknik detaylar hazırlandı.  Proje tamamlandığında Antalya'mıza çok güzel konutlar kazandırmış olacağız" diye konuştu. Kentsel dönüşüm projesi, 65 bin 911 metrekarelik alanda yaklaşık 160 gecekonduyu ve 135 hak sahibini kapsıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 9 ile 10 katlı 6 bloktan oluşan 320 daire inşa edilerek, hak sahiplerine verilecek.


Geri Dön