23 / 04 / 2024

Kepez'de 4 mahalleye semt pazarı yapılacak!

Kepez'de 4 mahalleye semt pazarı yapılacak!

KEPEZ Belediyesi, semt pazarlarını sokaklardan çıkararak sabit pazar yerleri oluşturuyor. Bu amaçla Sütçüler, Teomanpaşa, Beşkonaklılar ve Düdenbaşı mahallerinde sabit semt pazarı alanı oluşturulması için imar planı revizyonu hazırlandı.



Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün hazırladığı imar planı revizyonu da Kepez Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında görüşülerek, İmar Komisyonu'na gönderildi.




Sabah Akdeniz


Haber Hürses'te şu şekilde yer aldı


KEPEZ Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında 4 mahalleye sabit semt pazarı müjdesi çıktı. 


Kepez Belediyesi, semt pazarlarını, sokaklardan çıkararak belli noktalarda sabit pazar yerleri oluşturuyor. Bu amaçla Sütçüler, Teomanpaşa, Beşkonaklılar ve Diidenbaşı mahallerinde sabit semt pazarı alanı oluşturulması için imar planı revizyonu hazırlandı. Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün hazırladığı imar planı revizyonu da Kepez Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında görüşülerek, İmar Komisyonu'na gönderildi. 


KEPEZ'E MODERN PAZARLAR GELİYOR

Cadde ve sokaklarda kurulan semt pazarlarının yerine kapalı semt pazarları kurmak istediklerine işaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Artık caddelerde, sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern, insanların rahatsız olmayacağı, sağlıklı, güvenli sabit semt pazarları oluşturmak istiyoruz." dedi. 


Hürses 


Haber Antlaya Körfez'de şu şekilde yer aldı


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü gazetemizi ziyaret etti. Kepez" in farklı mahallelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve imar uygulamaları konusunda bilgiler veren Başkan Tütüncü. Kcpez'de sadece Antalya'nın değil Türkiye'nin de en büyük kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. 

Altınova'nın imar sorununu çözdüklerini aktaran Tütüncü, Deepo'nun bulunduğu alana Hilton Oteli yapılacağını bildirdi. 2B sorununun 30 küsur senedir Antalya'nın başının belası olduğunu hatırlatan Hakan Tütüncü. "Bu sorunu büyük ölçüde aştık. Kcpez'de ciddi değişim dönüşümler oluyor. 

Kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atıyoruz. Yeniliklere imza atıyoruz" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Kentsel dönüşümün beraberinde zihni dönüşüm getirdiğini belirten Tütüncü. "Hep küçük arazilerin içine küçük binalar yapılmıştı. Yıllar yılı bu doğru kabul edilmişti. Biz bu zihniyeti değiştirecek yeni hamleler yapıyoruz. Halkla birlikte kentsel dönüşüm yapıyoruz" ifadelerine yer verdi. Kentsel dönüşümün sadece  TOKİ  olmadığını vurgulayan Tütüncü. "Bizde kentsel dönüşüme karşı çıkan bir kesim hepTOKİ'nin o yanlış uygulamalarını gündeme getirir. 

Ama TOKİ olmadan da kentsel dönüşüm yapılabilir" diye konuştu. 

Kepezaltı-Santral mahallelerinde ayrı bir model uygulandığını hatırlatan Tütüncü. "Ahaliı ve Yenidoğan'da olduğu gibi vatandaşın kendi eliyle yaptığı kentsel dönüşümler var. Kcpez'de Antalya'nın ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümlerinden birini uyguluyoruz" şeklinde bilgi verdi. 


YENİ EMEK YENİLENİYOR 

Yeni Emek'te yepyeni bir Kepez" in ortaya çıkacağını söyleyen Hakan Tütüncü. "Planda yer alan donatı alanlarıyla Kcpez'de. yeni bir cazibe merkezi oluşturuluyor. 7 kattan oluşan site tarzı konutlarda bölge sakinlerine modern bir yaşam imkânı sunuluyor. Mülk sahipleri, öneri imar planıyla mevcut imar planındaki daire metrekaresinin iki katı kadar, örneğin 100 metrekarelik daireye karşı. 200 metrekarelik daire sahibi olabilecekler. Daire metrekarelerinin değeri, 1000 liradan 2 bin 500 liraya çıkıyor. Aynı şekilde Gülveren Mahallesi"nde de yepyeni bir Kepez yaratılıyor" şeklinde konuştu. Antalya ekonomisinin 3T olarak ifade edilen turizmtarım-ticaret üzerinde yükseldiğini, bu nedenle ticareti geliştirecek hamleler yapmak gerektiğini vurgulayan Hakan Tütüncü, "Altınova'nın imar sorununu çözdük. Prestijli ticari alanlar oluştu. Dccpo'nuıı bulunduğu alana dev Hilton oteli yapılacak. Orada insanlar istihdam olacak" açıklaması yaptı.


Antalya Körfez 



Haber Antalya Son Haber'de şu şekilde yer aldı


Kepez Belediyesi, semt pazarlarını, sokaklardan çıkararak belli noktalarda sabit pazar yelleri oluşturuyor. Bu amaçla Sütçüler, Teomanpaşa, Beşkonaklılar ve Düdenbaşı mahallerinde sabit semt pazarı alanı oluşturulması için imar planı revizyonu hazırlandı. 

Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün hazırladığı imar planı revizyonu da Kepez Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında gülüşülerek, imar Komisyonu'na gönderildi. 


"İMAR PLANI REVİZYONU HAZIRLADIK"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sütçüler, Beşkonaklılar ve Düdenbaşı mahalle sakinlerinin semt pazarı taleplerinin olduğunu anımsattı. Bu talebi karşılayacaklarını vaat ettiklerini aktaran Tütüncü, "Bu mahallelerimizde caddelerde ve sokak aralarında pazar kuruluyordu. 4 mahallemizde sabit semt pazarı alam oluşturmak için imar planı revizyonu hazırladık. Revizyonu meclisimize getirerek, mahalleli vatandaşlarımıza sözümüz olan semt pazarı konusunda ilk adımı atmış olduk." dedi.

 

"KAPALI SEMT PAZARLARI KURULACAK"

Cadde ve sokaklarda kumlan semt pazarlarının yerine kapalı semt pazarları kurmak istediklerine işaret eden Tütüncü, 'Ar tık caddelerde, sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern, insanların rahatsız olmayacağı, sağlıklı, güvenli sabit semt pazarları oluşturmak, istiyoruz." dedi


Antalya Son Haber 


Haber Antalya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında 4 mahalleye sabit semt pazarı müjdesi çıktı.


Kepez Belediyesi, semt pazarlarını, sokaklardan çıkararak belli noktalarda sabit pazar yerleri oluşturuyor. Bu amaçla Sütçüler, Teomanpaşa, Beşkonaklılar ve Düdenbaşı mahallerinde sabit semt pazarı alanı oluşturulması için imar planı revizyonu hazırlandı. Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün hazırladığı imar planı revizyonu da Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında görüşülerek, İmar Komisyonu’na gönderildi.


Tütüncü sözünün gereğini yaptı 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  Sütçüler, Beşkonaklılar ve Düdenbaşı mahalle sakinlerinin semt pazarı taleplerinin olduğunu anımsattı. Bu talebi karşılayacaklarını vaat ettiklerini aktaran Tütüncü, “Bu mahallelerimizde caddelerde ve sokak aralarında pazar kuruluyordu.  4 mahallemizde sabit semt pazarı alanı oluşturmak için imar planı revizyonu hazırladık. Revizyonu meclisimize getirerek, mahalleli vatandaşlarımıza sözümüz olan semt pazarı konusunda ilk adımı atmış olduk.” ifadesini kullandı.

Kepez’e modern pazarlar geliyor

Cadde ve sokaklarda kurulan semt pazarlarının yerine kapalı semt pazarları kurmak istediklerine işaret eden Tütüncü, “Artık caddelerde, sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern, insanların rahatsız olmayacağı, sağlıklı, güvenli sabit semt pazarları oluşturmak istiyoruz.” dedi.

Kepez Belediye Meclisi’nde, geçtiğimiz aylarda Şafak Mahallesi’ndeki 3 bin 484 metrekarelik açık semt pazarının üzerinin kapatılması için gerekli olan imar planı kabul edilmişti.

Başkan Hakan Tütüncü, 1 hizmet döneminde Yeni Mahalle’ye, maliyeti 5 milyon lira olan kapalı semt pazarı inşa etmişti. 


Antalya Gazetesi


Geri Dön