19 / 04 / 2024

Kerem Bilge: Depreme dayanıklı dönüşüm arttırılmalı!

Kerem Bilge: Depreme dayanıklı dönüşüm arttırılmalı!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği(REIA), Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Kerem Bilge Van'da yaşanan olaylar üzerine yaptığı açıklamada, Depreme dayanıklı dönüşüm arttırılmalı diye konuştu



23 Ekim Pazar günü yaşanılan ve acı sonuçlarına halen tanıklık ettiğimiz deprem, bizlere gerekli önlemlerin alınması ve bu doğrultuda daha fazla gecikmeden harekete geçilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır.

Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu bir gerçek. Önemli olan bu gerçekle yüz yüze gelerek çoğunluğu büyük kentlerimizde görülen kalitesiz ve çarpık yapılaşmaların sebep olduğu tehlikeyi ortadan kaldırmak ve insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Son zamanlarda gündemde sıkça yer alan Kentsel Dönüşüm başlığı altındaki projeler, kentlerde oluşan yapısal-sosyal bozulmaları iyileştirmeye; bu kentlerin cazibesini arttırmaya ve en önemlisi söz konusu kentleri markalaştırmaya yönelik projelerdir. Bahsi geçen projeler, hem yasal düzenlemelerin getireceği desteğe hem de kamu ve özel sektörün bir araya gelerek    Milli Beraberlik Çatısı altında gerçekleştirileceği -deprem ve diğer doğal afetlere yönelik- dönüşüm çalışmalarına ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda daha fazla maddi ve manevi hasar yaşanmadan işbirliğine gidilmelidir ve yapılması gereken düzenlemeler hızlandırılmalıdır. Kentsel Dönüşüm, gerek  TOKİ  nin gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalar kapsamında geride değildir; fakat bu dönüşüme duyulan ihtiyacın oranı göz önünde tutularak depreme ve diğer afetlere karşı dönüşüm projeleri arttırılmalıdır.
Sonuç olarak dünyada sayılı olarak gösterilebilecek güzelliklere sahip ülkemizi korumak ve bu güzel ülkemizde yaşayan insanlara güvenli bir ortam sağlamak, onlara hak ettikleri kaliteli yaşamı sunmak bizlere düşen görevlerdir. Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği(REIA)olarak bu doğrultuda yapılacak olan çalışmalara destek vermeye hazırız.

 


Geri Dön