27 / 04 / 2024

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Irak’ın Kerkük ilçesinde bulunan Kerkük Havaalanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2003’ten beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı faaliyete başladı.



Irak’ın Kerkük ilçesinde yer alan Kerkük Havaalanı hizmete açıldı. 2003 yılından beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı düzenlen törenle faaliyete geçti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kerkük Havaalanı'nda 15 yıl aradan sonra ilk kez uçuş yapıldı. Havaalanına Irak Ulaştırma Bakanı Kazım Fincan el-Hamami’yi taşıyan Irak Hava Yollarına ait sivil bir uçak iniş yaptı.

Kerkük  Havaalanı'nın açılışına, Ulaştırma Bakanı Hamami ile birlikte Kerkük valisi Rakan Said, Kerkük milletvekilleri ve yerel yetkililer katılım gösterdi. 

Irak Ulaştırma Bakanı Hamami, düzenlenen basın toplantısında konuştu. Hamami, “Benim bakanlık dönemimde Kerkük’e hizmet verecek havaalanının açılışından mutluluk ve gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İlk olarak uçuşların yurt içinde yapılacağını belirten Hamami, “Günlük seferler, Kerkük-Bağdat, Kerkük-Basra ve Kerkük-Necef gibi kentlere gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.


Geri Dön