25 / 04 / 2024

KEY ödemesi ne kadar alacağım?

KEY ödemesi ne kadar alacağım?

KEY ödemeleri için yeni liste bugün Resmi Gazete'de açıklandı. KEY ödemeleri isim listesine www.keyodemeleri.com adresinden ulaşabiliyor. Peki KEY ödemesi ne kadar? İşte KEY yardım ücretleri...



KEY ödemesi ne kadar alacağım?

KEY ödemeleri için yeni liste bugün Resmi Gazete'de açıklandı. KEY ödemeleri isim listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabiliyor. KEY ödemelerinde de T.C. kimlik numarasının ibrazı zorunlu oluyor. Peki, key yardım ücretleri ne kadar?


KEY ne kadar 2014?

Yardıma müstehak olanlara, Yardıma hak kazandıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren alacakları ücret KEY Listesinde isimlerinin karşısında açıklanıyor.


Yardım Süresi 

Yardımın süresi 180 aydır. Yardımdan yararlanma şartlarını kaybedenlere, yardım yapılması durdurulur. Ancak, bunlardan yardım yapılma hakkını tekrar kazananlara, 180 aylık sürenin bakiye kısmı kadar yardım yapılmasına devam olunur. 


Yardımdan yararlanır iken ölen kişinin, kalan süreye ait yardım hakkı, yardıma müstehak eşi adına yapılır. Bu durumda bakiye süre için yardıma müstehak eşe yapılacak yardım, eşin çalıştığı kurum, işveren ve sosyal güvenlik kuruluşunca yapılır. 


Yardımdan yararlananlardan kendi adına Bağımsız Konutu bulunanların 36 aylık yardımdan yararlanma süresinden sonra Sosyal Güvenlik Kanunlarına göre emekli olması durumunda, kalan süreye ait yardım ilgili sosyal güvenlik kuruluşunca yapılır. 


Konut edindirme yardımı hak sahipleri listesi!


Geri Dön