25 / 04 / 2024

KEY sorgulama 2014!

KEY sorgulama 2014!

KEY (Konut Edindirme Yardımı), 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun kapsamında düzenleniyor. İşte KEY sorgulama 2014 ekranı..



KEY sorgulama 2014!

KEY (Konut Edindirme Yardımı), 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun kapsamında düzenleniyor.


Memur ve işçiler ile emeklilerine bu Kanun'da belirtilen esas ve usuller dahilinde "Konut Edindirme Yardımı" yapılıyor.


KONUT EDİNDİRME YARDIMINDAN YARARLANMA ŞEKLİ

MADDE 5 - A) Konut edindirme yardımı, kullanım alanı 75 m2 yi geçmemek kaydıyla ancak 60 m2 lik kısmı için kullandırılır.


B) Konut edindirme yardımından yararlanabilmek için bu Kanun'un 4'üncü maddesinde adı geçen hesaplara; bağımsız konutu bulunmayanlar adına en az 18 ay diğerleri adına en az 36 süre ile para yatırılmış olması gerekir.


C) Konut edindirme yardımından 180 aylık sürenin tamamlanmasından önce yararlanmak üzere buşvuranların kalan sürelere ait yardım miktarları ancak ilgilinin Toplu Konut Fonundan sağladığı kredilerin geri ödenmelerinde kullanılabilir.


EMEKLİLERİNE YAPILACAK YARDIMIN FİNANSMANI

MADDE 6 - Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan yaşlılık veya malullük aylığı alanlardan konut edindirme yardımına müstehak olanlara bu kurumca yapılacak yardım ödemeleri aylık olarak Hazinece karşılanır.


TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE KONULAMAYACAK HÜKÜMLER

MADDE 7 - Konut edindirme yardımının miktarı ile ödeme usul ve esasları hakkında bu Kanun'da yer alan hükümler Toplu İş sözleşmeleri ile değiştirilemez.


KEY sorgulama 2014..

KEY sorgulama işlemi T.C. Kimlik Numarası ile yapılabiliyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabiliyor.



KEY listesinde adı olmayanlar ne yapacak?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön