18 / 04 / 2024

KFC, Türkiye'de 5 yılda 400 yeni restoran açacak!

KFC, Türkiye'de 5 yılda 400 yeni restoran açacak!

Yum! Türkiye ve KFC MENAPak Genel Müdürü Sami: "Türkiye'de 5 yılda 400 restoran açmayı planlıyoruz. Bu 400 restoranın 250'sinin Anadolu'da olmasını istiyoruz" dedi.



120 ülkede 20 binden fazla restorana sahip olan KFC, Türkiye'deki 100. restoranını Sirkeci'de açtı. 


Franchise modeli ile büyümesini hızlandırmayı planlayan şirket, 5 yılda 400 yeni restoran daha açacak. 


100. restoranının açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Yum! Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, dünya genelinde 13,3 milyar dolarlık cirosuyla Fortune 500 listesinde 228. sırada yer alan Yum'ın sektördeki büyüme potansiyeli nedeniyle Türkiye'yi önemli bir pazar olarak gördüğünü söyledi.


Fast food alanında Türkiye'de en hızlı büyümenin Anadolu'da gerçekleştiği bilgisini veren Sami, Türkiye'de yeni restoranlar açarak hızla büyüdüklerini, bu stratejilerinin 2016 yılında da süreceğini kaydetti.


Sabir Sami, Türkiye'de 2014 yılında 77 olan KFC restoranlarının sayısının bugün itibariyle 100'e ulaştığını, yıl sonunda ise bu sayıyı 110'a çıkarmayı planladıklarını dile getirdi.


Türkiye'de 5 yılda 400 restoran açmayı hedeflediklerini anlatan Sami, bu 400 restoranın 250'sinin Anadolu'da olmasını istediklerini ifade etti.


Yum! Türkiye Genel Müdürü Sami, Türkiye'nin nüfus büyüklüğü, genç yaş ortalaması ve büyüyen ekonomisiyle yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunun altını çizerek, bu yüzden yemek sektöründe yabancı yatırımcıların sayısının giderek arttığını, bu alanda Türkiye'de en hızlı büyümenin ise Anadolu'da gerçekleştiğini kaydetti.


Fast food restoranlarının toplam pazardaki payının 5 yılda yüzde 30'dan yüzde 50'ye yükseldiğini, bu büyümeden Yum'ın KFC markası ile ciddi oranda pay almak istediğini vurgulayan Sami, Türkiye'deki büyüme stratejilerine bu yıl franchise sistemini de eklediklerini belirtti ve ilk franchise restoranı Diyarbakır'da açtıkları bilgisini verdi.


Sabir Sami, Anadolu'daki potansiyeli de bu iş modeli ile değerlendireceklerini belirterek, franchise sistemiyle açılacak bir restoranın girişimcilere maliyetinin, lokasyon ve diğer etkenlere bağlı olarak 700 bin lira ile 1,2 milyon lira arasında değiştiğini ifade etti.


Türkiye'de yeme içme sektörü yılda yüzde 2-3 büyürken, hızlı yemek sektörünün yüzde 25 gibi yüksek bir oranda geliştiğini belirten Sami, "Türkiye'deki bu ciddi potansiyeli gören Yum, yatırımlarını hızlandırdı. Mevcut restoranlarındaki mutfak teknolojisinin yenilenmesi, insan kaynaklarının güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine odaklandı" şeklinde konuştu.


Dünyada geçen yıl 2 binin üzerinde mağaza açtıkları bilgisini veren Sami, aynı dönemde KFC'nin en çok büyüme gösterdiği ülkenin Rusya olduğu, Türkiye'nin ise ikinci sırada geldiği bilgisini verdi.   


 


- "Fast food'da 1,3 milyon kişi tavuğu tercih ediyor"


 


KFC Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Şener ise Türkiye'de yaklaşık 12 milyon kişinin fast food tükettiğini söyledi.


Bu tüketicilerin 1,3 milyonunun fast food tercihleri arasında tavuğun ilk sırada yer aldığını aktaran Şener, "2014 yılında fast food sektöründe tavuk tüketenlerin sayısı bir önceki yıla göre iki katına çıktı" diye konuştu. 


Şener, KFC'nin yıllık tavuk tüketiminin 4 bin 300 ton olduğu bilgisini verdi.


AA


Geri Dön