23 / 04 / 2024

Kıbrıs'a 500 yataklı hastane müjdesi!

Kıbrıs'a 500 yataklı hastane müjdesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamada "Hedef, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Lefkoşa'ya 500 yataklı bir hastanenin yapılmasıdır." diye konuştu.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Türkiye Sağlık Bakanlığından KKTC'ye gelen teknik heyet, Lefkoşa'ya yapılacak 500 yataklı tam teşekküllü hastane konusunda Bakanlıkta basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Pilli, 2020 yılında Lefkoşa'ya bir devlet hastanesi kazandıracaklarını ve bunu Türkiye ile yapacaklarını daha önce de duyurduklarını belirtti.

Şubat'ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, KKTC ziyareti sırasında hastanenin inşa edileceği sözünü verdiğini anımsatan Pilli, o sözün ardından hızlı bir şekilde Lefkoşa Devlet Hastanesinin yapılması için çalışmaların başladığını açıkladı.

Pilli, "KKTC hükümeti ve Sağlık Bakanlığı olarak vermiş olduğumuz sözün arkasındayız. Türkiye de verdiği sözün arkasındadır. Türkiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde olduğu gibi her dönemde arkamızdadır, tüm imkanlarıyla bize yardımcı olmaktadır." diye konuştu.

"Hedef, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Lefkoşa'ya 500 yataklı bir hastanenin yapılmasıdır." diye konuşan Pilli, burada ihtiyaç listesinin belirlenmesi, nerede ve nasıl inşa edileceği tespit edildikten sonra projenin yapılacağını dile getirdi.

Pilli, bu proje sonunda KKTC ve Lefkoşa'ya yakışır bir devlet hastanesi yapılacağını ve hastanenin 50 yıl KKTC'nin ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti.

- "Ön çalışma yapmak için buradayız"

Türkiye Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Koç da Bakan Koca'nın talimatlarıyla KKTC'ye geldiklerini belirtti. Koç, "İki ülke arasında imzalanan anlaşmalar çerçevesinde, KKTC'ye 500 yataklı bir hastane inşasının ön çalışmasını yapmak için buradayız. Hem ihtiyaç programı hem de arsa ile ilgili hususların tespiti için yaklaşık 5 günlük çalışma gerçekleştireceğiz." dedi.

Geçen hafta itibarıyla proje çalışmalarına başladıklarını dile getiren Koç, işlemleri hızlı bir şekilde yürüteceklerini ve amaçlarının bu konuda ihtiyaç duyulan hastaneyi bir an önce KKTC'ye kazandırmak olduğunu söyledi.

Koç, 5 günlük ziyarette gerekli çalışmayı bitireceklerini ve Türkiye'ye döndükten sonra proje ve ihale işlemlerine başlama niyetinde olduklarını dile getirdi.

Türkiye'de hayata geçirilen hastane projelerinin ortalama 3 senede tamamlandığını vurgulayan Koç, KKTC'de de aynı süratle hareket etmeyi planladıklarını dile getirdi.
 

Kıbrıs'ta kiralara taksit ve indirim düzenlemesi!


Geri Dön