25 / 04 / 2024

Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu Kanal İstanbul Çalıştayında!

Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu Kanal İstanbul Çalıştayında!

Kanal İstanbul Çalıştayı, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.Çatıştayın gerçekleştirildiği salona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte girdi...



Kanal İstanbul’la ilgili konunun uzmanlarının sunumlar yapacağı Kanal İstanbul Çalıştayı, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Çalıştayın açılışının yapıldığı salona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte girdi.

Gazete Duvar'dan Filiz Gazi'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün'ün 'Kanal İstanbul'un Dünü Bugünü' sunumuyla başlatılan çalıştayda konuşan İBB Başkanı İmamoğlu sözlerine “Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilere mesleklerinde başarılı, özgür, haklarını elde ettikleri yıllar diliyorum” diyerek başladı.

​İmamoğlu özetle şunları söyledi:

"Hayati bir konu için enine boyuna uzmanlarla tartışmak için toplandık. İstanbul’a tek bir kazma bile vuracak olanın anlatma mecburiyeti vardır. Toplumu ikna etmek zorunlulukları vardır. Kanal İstanbul tamamen yanlış ameliyat. Hayati sistemlerin zarar göreceği bir ameliyat. İstanbul’un bazı bölgeleri sakat kalacak, bazı bölgeleri felç olacak. Bunu yapmayı kafalarına takmış olanlar buna neden mecbur olduğunu anlatmak zorundalar. Hatta 82 milyon vatandaşımızı bu şuursuz ameliyata ikna etmek zorundalar. Ondan sonra hep birlikte kararımızı verebiliriz. Bu çalıştay İstanbul’un bağrına basılacak bıçağın bütün risklerini tartışacak. Anlamaya, öğrenmeye çalışacağız. Sonra kendimize şu soruyu soracağız: Bütün bu riskleri almaya değer mi? Bunca dert varken, bunun sırası mı şimdi? Bizim Kanal İstanbul’la ilgili fikrimiz siyasi değil hayatidir.

İstanbul elinde kalan yeşil alanları, tatlı su kaynaklarına korumaya mecburdur. İstanbul küçük çocuklarına okul öncesi eğitim imkanını sunmayı mecburdur. İstanbul iş imkanları yaratmaya mecburdur. Kadınlara huzur ve güven içerisinde toplumsal hayata katmaya mecburdur. Emeklilerin hayatını kolaylaştırmaya mecburdur. Açık söyleyeyim deprem sorunu, kentsel dönüşü m önceliğimizdir. Bu ülkede hiç kimse ben bilirim, ben yaparım demesin. Hiç kimse halka sesini yükseltmesin."


Şener Üşümezsoy: 40 kilometrelik Kanal İstanbul depremi tetiklemez!

Naci Görür: Kanal İstanbul güzergahında tehdit oluşturan faylar var!

Kanal İstanbul depremi tetikler mi?


Geri Dön