19 / 04 / 2024

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

Kiltaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Selçuk Özyurt, "Demir-Çelik ve Kazan sanayii için çimentosuz betonlar üretmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda hammaddelerimizi aldık, Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.



Kiltaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Selçuk Özyurt, yeni bir tesis yatırımı için hazırlıkta olduklarını belirtti. Dünya Gazetesi'nden Barış Sedef'in haberine göre; 20 bin metrekare büyüklüğündeki alanda yatırım yapmayı planladıklarına vurgu yapan Özyurt, “Hem üretimimizi artırmayı hedefliyoruz hem de Türkiye'de imal edilmeyen nitelikli harçların imalatını planlıyoruz” diye konuştu.

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

Demir-çelik ve dökümde iş hacmini yüzde 50 artırdı 

Üretim proseslerinde Amerikan boksitini kullandıklarına dikkat çeken Özyurt, “Bu ürünün Türkiye'deki tek ithalatçısıyız. Yıllık 6 bin ton dolayında ithalat yapıyoruz. Diğer yandan bu yıl 2 bin ton civarında demir çelik üretiminde kullanılan nötr astar diye adlandırılan ürünü iç piyasaya sürdük. Bu rakami 3 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu dağılımın 2 bin tonunu iç piyasaya bin tonunu ise ihraç etmeyi düşünüyoruz. Diğer ürünlerle birlikte imalat alanında toplam harç yapma kabiliyetimiz 20 bin ton. Bu rakam yeni yatırımlarımızla yüzde 50 artacak" açıklamasında bulundu. 

Piyasadaki dökümcülerin büyük bir bölümüne ürün temin ettiklerini ifade eden Özyurt, “Türkiye'de iki yıl içerisinde tamamlanması beklenen 10 milyon tonluk bir demir-çelik yatırımı var. 600 bin ila 1 milyon ton arasında da döküm yatırımı planlanıyor. Bunların kurulu kapasiteleri artınca bizim de iş hacmimiz artıyor. Döküm sektöründeki ihracatın artmasına bağlı olarak bizim de iş hacmimizde ciddi oranlarda yükselişler gerçekleşiyor" şeklinde konuştu. 

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

Demir-çelik ve döküm alanlarında iş hacimlerini yüzde 50 artırdıklarının altını çizen Özyurt, “Yeni yatırımlarımızla birlikte Türkiye'deki bütün demir-çelik firmalarının taleplerini karşılıyor olacağız” ifadelerini kullandı. Özyurt, gelen talepleri karşılayabilmek için yaklaşık 110 milyon TL'lik ek tesis yatırımına hazırlandıklarına ve bu rakamın değişebileceğine dikkat çekti. 

Mevcut yatırımın devreye alınmasıyla Türkiye'de üretilmeyen ürünleri de imal etmek istediklerine vurgu yapan Özyurt, "Demir-Çelik ve Kazan sanayii için çimentosuz betonlar üretmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda hammaddelerimizi aldık, Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor" diye kullandı.

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

İhracat ayağında ise Türkiye'ye komşu pek çok ülkeyle çalıştıklarını dile getiren Özyurt, başta İngiltere olacak şekilde, Kanada, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarına da ihracat yaptıklarına, bazı müşterilerinin de kendilerinden aldıkları Refrakter malzemeleri ihraç ettiğine vurgu yaptı. 

Kur artışının inşaat ve çimento sektörüne etkisi ne oldu?

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?


Geri Dön