18 / 04 / 2024

Kimliği olan şehirler geliyor!

Kimliği olan şehirler geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yatay mimari' çağrısının ardından 81 ili ilgilendiren çalışma Ocak ayında start alacak. Her şehrin politikası özel olacak..



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yatay mimari' çağrısının ardından şehirlerde yeni dönem başladı. AK Parti, 81 ili ilgilendiren çalışma için ocak ayı itibariyle sahaya inecek. Her şehirde üniversiteler ve meslek odalarından temsilcilerin de yer aldığı bir heyet oluşturulacak.

 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre şehirlerin 2023 vizyonunu tekrar ele alan AK Parti, Ocak ayı itibariyle 81 ilde sahaya inmeye hazırlanıyor. 

 

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, her şehir için, içinde üniversiteler ve meslek odalarından temsilcilerin de yer aldığı bir heyet oluşturulacağını belirtti. Karaaslan, “Şehirleri tek tek dolaşacağız ve şehir meydanlarında halka soracağız. Bu sorular bugüne kadar sorulmamış sorular, gündeme alınmamış konular olacak. Her şehrin politikası özel olacak” dedi.

 

Kimliği olan şehirler geliyor!

 

İHTİYAÇ İLE TEKNOLOJİ BİRLEŞTİRİLECEK

 

Projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti yönetimine paylaştıklarını anlatan Karaaslan, “Şehirlerimizde hepimizi rahatsız eden unsurların hayatımızdan gitgide arındırıldığı, açık ve yeşil alan kullanımlarının arttığı, bir takım estetik unsurların daha ön plana çıktığı, herkes için yaşanılabilir şehirler hayalimiz var. Cumhurbaşkanımızın bu konuda hassasiyeti var. Referansı çok güçlü olan medeniyetimizin izlerinden alıp onu 2017, 2020 yılının ihtiyaçları ve teknolojisiyle birleştireceğiz. Belki buna ‘milli mimari dil’ de diyebiliriz” diye konuştu. 

 

BAZI YERLERDE KONUTLAR 5+1’DEN BİLE AZ OLABİLİR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın binaların 5 kat ve bodrum olacağı yönündeki kararlılığının da üstünde duran Karaaslan, “Cumhurbaşkanımızın uzunca bir süredir ‘yatay mimari olsun’ dediği kararın altında sadece fiziksel bir ihtiyaç yatmıyor. Yani sosyolojik ilişkiler, adaletli bir şehircilik anlayışı da var. Her yönüyle bu bir milattır. ‘Şehrim 2023’ ile bazı yerlerde 5+1 bile değil çok daha alçak binalar olabilir. Kamu binalarında ise yatay mimariye ve çevre dostu olmasına özen gösterilecek” dedi.

 


Geri Dön