28 / 03 / 2024

Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!

Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!

Kimi mafya yüzünden kimisi de kullanışsızlığı yüzünden bir türlü satılamayan milyon dolarlık evler...



Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!


1-)  Miami'de izlenimi veren bu lüks ev aslında Brooklyn New York'ta ama 2013 yılından beri, tüm çabalara rağmen satılamıyor. 4 sene önce 30 milyon dolardan piyasaya sürülen evin fiyatı gitgide düşüyor. Geçen sene 17 milyon dolar istenen evin şu andaki fiyatı 12.5 milyon dolara dek inmiş durumda.


İç mekanı 2100 metrekare olan ev dört katlı ve toplam 14 odaya sahip. Milyonlarca dolarlık ev, yan duvarlarının zeminden tavana dek camla kaplı olması sayesinde evin her yerinden manzara görünebiliyor.


Aynı nedenle villa her yerden ışık alıyor ama ev sahibine yetmemiş olacak ki, daire şeklindeki meditasyon odasının tavanı da şeffaf bırakılmış.


Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!


Dışarıda özel olarak yapılan alan misafirler için dinlence ve eğlence amaçlı kullanılabiliyor.Tepeden bakıldığında özel tasarlanmış kapalı alan böyle görünüyor. Tüm odalar alabildiğine geniş, iki büyük köşe takımına rağmen salon oldukça ferah görünüyor. Evin içerisinde 8 banyo ve kadınlara özel 2 de tuvalet bulunuyor.


Dış tarafta ise 100 metrekarelik geniş bir havuz ve 2800 metrekarelik bahçe var. New York'un gözde bölgesi Manhattan'da bulunan bu ev de 4 yıldır alıcı bekliyor. 2014 başlarında 44 milyon dolara satışa çıkarılan mülk hâlen satılabilmiş değil.



Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!


2-) New York'un gözde bölgesi Manhattan'da bulunan bu ev de 4 yıldır alıcı bekliyor. 2014 başlarında 44 milyon dolara satışa çıkarılan mülk hâlen satılabilmiş değil. Fiyatı önce 25 milyon dolara, son olarak da 19.75 milyon dolara inen evin özellikleri ve satılmama nedeni de bir o kadar ilginç.


600 metrekarelik dairenin içerisinde pek çok olanak var. Zira bu bir akıllı ev. Ev otomasyon komuta merkezi, çamasır odası ve fitness salonu bulunabiliyor ve hepsi akıllı ekipmanlarla kontrol edilebiliyor. Ev sahibi solaryum ve sauna sevenler için de bir yer ayırmış.


Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!


Rahatlamak isteyenler için jakuzi ve minik bir havuz da düşünülmüş. Film, dizi ve televizyon izlemek için özel ve sakinleştirici tonlarda bir oda yapılmış.


3-) Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!


Alan Wanzig ismindeki borsa simsarı bu evden bir an önce kurtulmak istiyor. Zira kendisi Leonardo Di Caprio tarafından çok ses getiren Wolf of Wall Street filminde canlandırılmıştı ve filmdeki havuz sahnesi de bu evde çekilmişti. Wanzig evi neredeyse baştan aşağı değiştirmesine rağmen satamıyor.


San Francisco banliyösündeki Çakmaktaş Evi olarak ünlenen bu yapı da 2015 yılından beri satılamayanlar arasında. 1976 yılında inşaatı bitirilen bu ilginç yapının ilk rengi kirli beyazmış.


StarWars'un yaratıcısı George Lucas, OJ Simpson ve ismi açıklanmaya bir Silikon Vadisi girişimcisinin evle ilgilendiği söylense de henüz satılamadı.


Biraz acayip bir mimariye sahip olan ev ilk olarak 4.2 milyon dolardan satışa çıkarılmış.Betondan yapılan evin garip şekli, betonarme demirine ve havacılık araştırmalarında kullanılan balonlara püskürtme beton tekniği kullanılarak oluşturulmuş.


Kimsenin satın almak istemediği milyon dolarlık evler!


Evin içerisinde kimilerine pek de çekici gelmeyebilecek kiremit döşeme mozaikler ve sanat eserleri bulunuyor.Evin dışındaki mor ve turuncu tonlar içeride de hâkim.


Standart bir yüksekliği olmayan tavan tüm dairenin kullanımını etkiliyor. Uzun boylulara ya da gösterişli dekor sevenlere pek uygun değil.Ev, 80'li yıllarda taşan bir akarsudan dolayı ciddi zarar almış ve tamire ihtiyaç duyduğu için mezata düşerek el değiştirmiş.


1996 yılında son kez el değiştiren mülkün son satış fiyatı 800 bin dolar olmuş.



Habertürk


Geri Dön