25 / 04 / 2024

KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi'nde 159.2 milyon TL'lik gayrimenkul satıldı!

KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi'nde 159.2 milyon TL'lik gayrimenkul satıldı!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın dün 6'ncısını gerçekleştirdiği KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi'nde, Locamahal Veliefendi Konutları’ndaki 36 konut 45 milyon 378 bin 345 TL'ye satıldı. Müzayede de 12 dükkan da 14 milyon 963 bin 985 TL'ye satıldı. Toplam 159 milyon 228 bin 330 TL'lik gayrimenkul satıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın dün 6'ncısını gerçekleştirdiği KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi'nde, İstanbul'un çeşitli yerlerinde bulunan 12 dükkan, 3 arsa, 36 konut ile 1 çekme karavanın satışı yapıldı.  

Szöcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; müzayede, Zeytinburnu’ndaki KİPTAŞ Genel Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. KİPTAŞ’ın Halka Açık 6. Gayrimenkul Müzayedesi saat 11:00’de başladı. Müzayedenin birinci oturumunda Locamahal Veliefendi Konutları’ndaki 36 konut satışa çıkarıldı. 

KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi nde 159.2 milyon TL lik gayrimenkul satıldı!

İkinci oturum ise Bahçeşehir, Zeytinburnu ve Hadımköy’de yer alan toplam 44 dükkan ve 4 arsa ile Başakşehir’de 3, Silivri’de 1 olacak şekilde toplam 4 arsa, 1 çekme karavan da satışa çıkarıldı. Yoğun ilgi gören birinci oturumda 36 konut toplam 45 milyon 378 bin 345 Türk Lirası'na satıldı.  

İkinci oturumda ise 44 dükkan satışa sunulurken, 12 dükkanın 14 milyon 963 bin 985 TL'ye satışı yapıldı. 3 arsa 54 milyon 686 bin Türk Lirası'na, bir çekme karavan ise 88 bin TL'ye satıldı. Diğer taraftan, müzayede en fazla çekişme Başakşehir’deki arsa için yaşandı. Başakşehir’deki 35 milyon TL'ye satışa çıkarılan arsa 44 milyon 200 bin TL'ye satıldı. KİPTAŞ'ın müzayedesinde toplamda 159 milyon 228 bin 330 TL'lik gayrimenkul satıldı. 

KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi nde 159.2 milyon TL lik gayrimenkul satıldı!

“FİNANSMAN SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Müzayede ile ilgili açıklamalarda bulunan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 2019 Ağustos'ta göreve gelmesinin ardından KİPTAŞ’ta ilk kez müzayedelere başladıklarına, müzayedeleri geleneksel hale getirdiklerine vurgu yaptı. Kurt, açıklamasında şunları söyledi:

- Bugün de 6’ncı müzayedemizi düzenliyoruz. 200 milyonun üzerinde değere sahip 84 tane gayrimenkulü satışa sunduk. Amacımız burada şeffaf olmak. Yeni ürettiğimiz projelerdeki konutları ve ticari birimleri müzayedemizde satışa çıkarıyoruz.

- Buradan elde edeceğimiz gelir ile sosyal konut ve orta gelir grubuna üreteceğimiz projelerde finansman sağlamayı hedefliyoruz.

- Ülkedeki bu ekonomik sıkıntılar, dövizdeki artışlar, inşaat maliyetinin artışlarından dolayı ucuz konut üretmek, her geçen gün zorlaşıyor. O yüzden müzayedelerden elde edeceğimiz gelir bizim için çok önemli.

KİPTAŞ Gayrimenkul Müzayedesi nde 159.2 milyon TL lik gayrimenkul satıldı!

“EKSPERTİZ DEĞERLERİNİN ÜSTÜNE BİR GELİR ELDE EDEBİLİYORUZ”

Kurt sözlerini şöyle tamamladı:

- Alternatif finans modelleri üzerinde çalışıyoruz. Buradan gelecek gelir ile bunlara destek olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda müzayedelerimizde stokumuzda bulunan ancak proje üretmeyeceğimiz arsaları da gene online katılım imkanı sunacak şekilde satışa çıkarıyoruz.

- Müzayedelerin en büyük faydası rekabetçi ortam yarattığımız zaman ekspertiz değerlerinin üstüne bir gelir elde edebiliyoruz. Bugünkü müzayedemiz de bu şekilde verimli geçiyor. Şu ana kadar ki satışlarımızda çıkan gayrimenkullerimizde yaklaşık yüzde 10 -15 ekspertiz değerlerinin üstünde satış geliri elde edeceğimizi görüyoruz. Bu da şirket için verimli bir müzayede olacağını gösteriyor.

- Müzayedelerimizde herkes dünyanın her yerinden katılabilir. Sosyal medya hesaplarımızdan da açık bir şekilde izleyebilir. Verimli bir müzayede geçmesini diliyorum.

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!


Geri Dön