19 / 04 / 2024

Kiptaş tapu işlemleri için istenen belgeler!

Kiptaş tapu işlemleri için istenen belgeler!

Kiptaş kapsamında yer alan projelerden gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin tapu için gerekli belgeleri temin etmeleri gerekiyor. İşte Kiptaş tapu işlemleri için istenen belgeler, bu haberde...



Kiptaş tapu işlemleri için istenen belgeler!

1987 yılında yabancı sermaye ortaklığı ile imar planı ve mimari projeler yapmak üzere İMAR WEIDLEPLAN ismiyle kurulan KİPTAŞ, 1994 yerel seçimleri sonrasında, İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanını alarak yeniden yapılandırılmış bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu.


Başlıca görevi İstanbul’un çarpık yapılaşmasına çözüm getirmek olan KİPTAŞ'ta yapılacak tapu işlemleri için istenen belgeler projeden proje farklılık gösteriyor. 

 

Kiptaş tapu işlemleri için istenen belgeler, Kiptaş'ın resmi web sitesinde yer alıyor.


Örnek: Kartal Mutlu Evler için istenen belgeler:

1. Noterden düzenleme şeklinde vekaletname aslı (Ekte örneği bulunan iş bu vekaletname T.C. kimlik nosu yazılı olan kimlikle düzenlenecektir.)


2. Müşteri adına çıkarılacak tapu senedinde yapıştırılmak üzere 1 adet vesikalık fotoğraf (Son altı ayda çekilmiş olacak.)


3. İlgili site müdürlüğü borçsuzluk belgesi aslı. (Güncel olacaktır.)


4. Tahakkuk edecek tapu harçlarının  Kiptaş  veznesine yatırılması (Harç müktarının 8.00 TL üzerinde olması halinde tapu harçları KİPTAŞ'ın aşağıda yazılı banka hesaplarına yatırılması ve dekontun diğer evraklarla getirilmesi gerekmektedir.)


5. İsim ya da Soyadı değişikliği olması halinde şirket kayıtlarında isim tashih işlemi yapılıyor. Bu işlem için Finansman Müdürlüğüne müracaat edilecektir. (İstenen belgeler; mahkeme kararı, nüfus müdürlüğünden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı.)


6. Kredi borcu bitmiş ise ilgili bankasından borçsuzluk belgesinin aslı; devam eden krediler için ilgili bankadan ipotek belgelerinin alınması


Harç miktarları Kiptaş Tapu ve Ruhsat Şefliğinden öğrenilebiliyor.

- Tapu evrakları ve harçları her yıl 30 Kasım tarihine kadar alınıyor.

- Bu tarihten sonra devam eden yılın harçları üzerinden harçlar tahsil edilmek suretiyle işlemlere devam edilecektir.



Geri Dön