18 / 04 / 2024

KİPTAŞ'tan İstanbul'a çılgın konut projesi duyurusu: Kiralık ve satılık ev sorununu kökten çözecek!

KİPTAŞ'tan İstanbul'a çılgın konut projesi duyurusu: Kiralık ve satılık ev sorununu kökten çözecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki, vatandaşların konut ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler gerçekleştiren KİPTAŞ, şehirdeki kiralık ve satılık konut sorununu kökten çözecek bir projeyi açıkladı. İşte 'İstanbul için en çılgın proje'nin detayları...



"1 MİLYON BOŞ KONUT SATIN ALINSIN" 

KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin konut üretimi için ayırdığı 30 milyar lira ile İstanbul’daki boş 1 milyon konutun kamulaştırılmasını önerdi. 

Hükümetin TOKİ eliyle konut üretilmesi için ayırdığı 30 milyar lirayla günümüz koşullarında ancak 10 bin konut yapılacağını belirten Kurt, "İstanbul için esas çılgın proje bu yapıların kamulaştırılması.İstanbul'daki  boş konutları alıp satması daha faydalı. Çünkü bitmiş konutta finansman maliyeti koymasına gerek yok. Kentte 1 milyona yakın boş konut olduğu söyleniyor. Eğer bu doğruysa bunun 500 bininin sağlam olduğu düşünülürse ve İstanbul'da 300 bin riskli yapı varsa bu riskli yapı stokunu 1 günde taşıma imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön