26 / 04 / 2024

Kira artış oranları Nisan 2018 yarın açıklanacak!

Kira artış oranları Nisan 2018 yarın açıklanacak!

Geçtiğimiz konuttaki kiracıya yüzde 15,50 oranında zam yapıldı. Peki, kiracılara Nisan'da ne kadar zam gelecek? 



Gayrimenkul kira sözleşmesi Nisan'da yenilenecek kiracıları yeni kira döneminde zam bekliyor. Ev sahiplerinin kiracılarına yapacakları zamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ÜFE oranları belirleyecek.

Ancak işyerindeki kiracılara yapılacak zam, sözleşmeye bağlı olarak yapılacak. Kanunen 2020 yılına kadar ÜFE zorunluluğu bulunmayan işyeri kira artış hesaplamaları, sözleşmede belirtilen oranlar ile yapılacak. Sözleşmede herhangi bir oran belirtilmemiş ise mal sahibi istediği oranda zam yapabilecek.

Mart'ta ne kadar zam geldi?

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,68, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,69, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,71 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,50 artış gösterdi.

Buna göre geçtiğimiz ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi verilerine göre, Mart'ta konuttaki kiracıya yüzde 15,50 oranında zam yapıldı.

Mevcut kira bedeli 1000 TL olan bir kiracının yeni dönem kira kirası 1.155 TL olarak hesaplandı.

Nisan'da ne kadar zam gelecek?


Nisan ayı kira artış oranları yarın belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu üretici fiyat endeksi oranlarını yarın saat 10:00'da açıklayacak.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön