29 / 03 / 2024

Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği!

Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği!

Yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile başvuruluyor. İşte kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği..



Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği!

Yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor.


Bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlar.


Dava için mahkemeye kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçesi ile müracaat edilmesi gerekiyor. Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği şu şekilde:


Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçesi:


…...... HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI     :

VEKİLİ     :

DAVALI     :

KONU       : Kira bedelinin tespiti talebinden ibarettir.


AÇIKLAMALAR    :


1- Davalı …/…/… tarihli kira sözleşmesi gereği müvekkilimin maliki bulunduğu taşınmazda aylık …TL kira karşılığı oturmaktadır.


2- Davalının ödemekte bulunduğu kira bedeli emsallerinin çok altında olduğundan müvekkil davalı kiracıya ……. tarihindeki ihtarname ile kira bedeli artırımı hakkındaki isteğini bildirmiş olmasına rağmen davalı buna yanaşmamıştır.


3- Aylık kira bedelinin toptan eşya ve geçim endeksleri ve ekonomik esaslar göz önünde tutularak  rayiç bedellere uygun bir oranda tespit edilebilmesi ve …….TL sına çıkarılmasını talep için sayın Mahkemenize başvurma mecburiyetimiz doğmuştur.


H. NEDENLER                    : .... Sayılı kanun ve ilgili mevzuat .


H. DELİLLER                      : Kira sözleşmesi, ihtarname, bilirkişi incelemesi ve sair yasal


  deliller.


SONUÇ VE İSTEM             : Yukarıda arz ettiğim  nedenlerden dolayı yargılama yapılarak kiralananın aylık kira bedelinin …TL.sı olarak tespitine, işbu kira bedelinin …/…/…tarihinde başlayan kira döneminden itibaren geçerli sayılmasına,yargılama giderlerinin ve ücreti vekaletin davalıya tahmiline  karar verilmesini saygıyla vekaleten  dilerim. …/…/….


Davacı Vekili


Av.


Kira bedelinin belirlenmesi davası ne zaman açılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön