24 / 04 / 2024

kira bedeli davası

kira bedeli davası

Kira bedelinin tespiti davaları, kiraya konu olan gayrimenkulün bulunduğu veya sözleşmenin ifa edileceği yer mahkemesindeki Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılıyor. Peki, kira bedelini mahkeme nasıl belirler?

Kira tespiti davası açma süresi!

Kiracı, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile anlaştığı kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kira bedelinin tespiti için kiracı veya mal sahibi dava açabiliyor. Peki, kira tespiti davası ne zaman açılır?

Kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği!

Yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile başvuruluyor. İşte kira bedelinin belirlenmesi davası dilekçe örneği..

Kira bedelinin belirlenmesi davası ne zaman açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira bedelinin belirlenmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, kira bedelinin belirlenmesi davası ne zaman açılır?

Kira bedeli davası nedir?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira bedeli davası nedir? Kira bedeli nasıl açılır?

Kira artış davası nedir?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkullerin kiralama süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira döneminde kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira artış davası nedir? Dava nasıl açılır?

Kira bedeli tespit davası nasıl açılır?

Kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava açılması istenebiliyor. Peki Borçlar Kanunu gereğince kira bedeli tespit davası nasıl açılır? Ne zaman açılır?

Borçlar Kanunu kira bedeli!

Borçlar Kanunu kira bedeli maddeleri ile göre kiracı aleyhine değişiklik yapılmaması gerektiği ve gerektiğinde kira bedeli tespit davasının açılabileceği açıklanıyor. İşte Borçlar Kanunu kira bedeli esasları...

Düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri dikkat! Hemen kira uyarlama davası açabilirsiniz!

Düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

Ev sahipleri ve kiracılar kira tespit davasında bunlara dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar her geçen gün giderek büyürken, kira tespit davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında önemli detaylar...

Kira uyarlama ve kira tespit davası arasındaki 4 fark!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında soğuk rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira uyarlama ve kira tespit davası arasındaki farkları merak ediyor. İşte kira uyarlama ve kira tespit davası arasındaki 4 fark...

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Son dönemde kira anlaşmazlığı yaşayan mülk sahibi ve kiracılar, kira tespit davası için harekete geçiyor. Peki, Kira tespit davası masraflarını kim öder? İşte detaylar...

Kira uyarlama davası açarken nelere dikkat edilmeli?

Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, son günlerde gündemden düşmeyen kira uyarlama davası açılması konusuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

kira bedeli davası Haberi

kira bedeli davası

Kira bedelini mahkeme nasıl belirler?

Kira bedelinin tespiti davaları, kiraya konu olan gayrimenkulün bulunduğu veya sözleşmenin ifa edileceği yer mahkemesindeki Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılıyor.


Bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açılabiliyor. 


Davanın bu şartlara uygun bir şekilde açılması halinde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlıyor.


Sözleşmede yeni kira döneminde kira bedelinin artırılacağına ilişkin bir hüküm varsa, yeni kira döneminin sonuna kadar açılacak davada mahkemece belirlenecek kira bedeli de, bu yeni dönemin başlangıcından itibaren geçerli oluyor.


Peki, kira bedelini mahkeme nasıl belirler? Kira bedeli tespiti nasıl yapılır?


Kira...