24 / 04 / 2024

Kira beyanı için son 12 gün!

Kira beyanı için son 12 gün!

2014 takvim yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde edenler için, gelir vergisi beyanname verme süresi 25 Mart 2015 tarihinde sona erecek..



2014 takvim yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde edenler için, gelir vergisi beyanname verme süresi 25 Mart 2015 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda, 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında tahsil ettiği konut kira geliri 3 bin 300 TL'yi aşanlar, elde ettikleri konut kira gelirlerini 25 Mart akşamına kadar verecekleri yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edecekler. 


İKİ TAKSİTTE ÖDEME 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, 2014 yılı boyunca konut ve iş yerlerinden aldığı kira geliri için istisna tutarı 3 bin 300 lirayı aşanlar ile iş yeri kira geliri için stopaja tabi kira gelirinin beyan sınırı olan brüt 27 bin lirayı, stopaj yapılmayanlarda ise beyan sının olan bin 400 lirayı aşanların, yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. 


Kira geliri beyanname verme süresi ile ilgili son süre ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi mart ve temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekir. Hesaplanan vergi, mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine, bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine, tahsile yetkili banka şubelerine ödenebilir" diye konuştu. 


Vergi ziyanı cezası kesilebilir 

Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' ile de beyanname verilebileceğini söyleyen Başkan Yumbul. "Kira gelirlerini beyan etmeyenlere ödeyecekleri vergi tutarı kadar vergi ziyanı cezası kesilmesi gerekmektedir. Ayrıca, konut kira gelirlerini zamanında ve doğru beyan etmeyen mükellefler, 2014 yılı için öngörülen 3 bin 300 lira tutarındaki istisnadan da yararlanamayacaktır" ifadelerini kullandı. 


Yeni Şafak


Geri Dön