25 / 04 / 2024

Gelir vergisi ödemeleri için son 12 gün!

Gelir vergisi ödemeleri için son 12 gün!

2016 Mart ayında ödenen vergiler arasında gayrimenkul sahiplerinin gelirleri için ödedikleri vergiler de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek gelir vergisi ödemeleri için son 12 gün bulunuyor..



Gelir vergisi ödemeleri için son 12 gün!

2016 Mart ayında ödenen vergiler arasında gayrimenkul sahiplerinin gelirleri için ödedikleri vergiler de yer alıyor. Bunlar: Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi.


Gayrimenkul gelir vergisi olarak da bilinen değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde satılması halinde senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde elde edilen gelirler için bir sonraki sene içerisinde iki taksitte ödeniyor.


Bu iki vergi için de beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi ve 31 Mart'a kadar ise ilk taksitlerin ödenmesi gerekiyor.


Beyannameler vergi dairesinden verilebildiği gibi internetten de verilebiliyor. İnternetten beyanname vermek için; Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden giriş yapılıyor.


Gelir Vergisi ödemeleri:


Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden yapılıyor.



Kira geliri olup kirada oturanlar beyanname örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön